Juan Mata Açiklamasi 'Umarim Sampiyon Oluruz'

Galatasaray’in Ispanyol yildizi Juan Mata, kariyerinde daha önce bulunmayan lig sampiyonlugunu sari-kirmizili kulüpte yasamak istedigini söyledi. Ispanyol futbolcu, galibiyete gollerle katki verdigi için de mutlu oldugunu ifade etti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda sahasinda karsilastigi Hatayspor’u 4-0’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan sari-kirmizili takimin 2 golünü kaydeden Mata, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Fenerbahçe derbisindeki galibiyetin ardindan yollarina 3 puanla devam ettiklerini aktaran Mata, “Geçen hafta çok önemli bir maç vardi. Bugün de bu sekilde devam ediyor olmamiz çok önemliydi. Sezon sonuna kadar bu sekilde devam etmek istiyoruz. Bu kolay olmayacaktir mutlaka çok önemli karsilasmalarda bulunacagiz ama olabildigince mükemmelligi ararken bir yandan da mütevazi olmaya devam ediyoruz. Yolumuza bu sekilde devam edecegiz” seklinde konustu.



“Galibiyet gol ile katki verdigim için mutluyum”

Takim içinde çok saglikli bir ortam olduguna deginen 34 yasindaki futbolcu, “Kazandigimiz için ben çok memnunum. Ayni zamanda bu galibiyete gol atarak da payim olmasindan dolayi. Hepimiz takim için en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Burada az oynuyorum karsilastirmasi yapmiyoruz. Çok saglikli bir ortam oldugunu söyleyebilirim. Hepimiz takimi önce koyuyoruz” diye konustu.



“Üçlü çektirmeyi çok istiyordum”

Maç sonu sevincini sari-kirmizili taraftarlara üçlü çektirerek yapmasi ile ilgili de konusan Juan Mata, “Çok mutluyum. Çok istiyordum bu kutlamayi yapmayi. Bu sahada ilk gol sevincimi yaptim. Taraftarla birlikte bunu kutladik. Taraftar disarida benimle karsilastigi zaman da çok iyi davraniyor. Saha içinde de çok iyi davraniyor. Bu yüzden çok mutluyum” degerlendirmesini yapti.

“Kendimi iyi buluyorum”

Kendi formunu iyi buldugunu söyleyen Ispanyol yildiz, “Kendimi iyi buluyorum. Yazi biraz daha uzun geçirdim. Sonrasinda iyi antrenmanlar yaptik. Milli aramiz oldu o arada da Antalya’da güzel çalisma yaptik. Ben su anda kendimi iyi buluyor ve olabildigince takima katki saglamaya çalisiyorum” ifadelerini kullandi.

“Bu performansi göstermeye devam edecegiz”

Takimdaki birlikteligin sirri nedir seklinde yöneltilen soruya Mata, “Sirri; oyuncular, hocalar, ekibimiz ve çalisanlarimiz. Hep birlikte ayni sekilde bir bütünün parçasi olarak hareket ediyoruz. Yardimci olmaya çalisiyoruz birlikte hareket etmeye çalisiyoruz. Hoca olmak da zor bu durumda. Çok genis bir kadroya sahibiz. Ayni performansi göstermeye çalisiyoruz. Olabildigince bu performansi göstermeye devam edecegiz” yanitini verdi.

“Umarim sampiyon oluruz”

Mata, kariyerinde daha önce yasamadigi lig sampiyonlugunu sari-kirmizili takimda yasamak istedigini de dile getirerek, “Umarim sampiyon oluruz. Buradaki ligi kazanmak müzemizdeki birçok kupaya bir tane daha eklemek tabii ki bizim istedigimiz sey. Fakat sezon uzun daha erken konusmak için. Olabildigince elimizden geleni yapmaya çalisacagiz” açiklamasini yaparak sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA