Besiktas Ile Konyaspor 44. Randevuda

Besiktas, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda yarin Konyaspor’a konuk olacak. Iki takim bu müsabakayla birlikte 44. kez rakip olacak. Geride kalan 33 maçta siyah-beyazlilarin 23’e 8 galibiyet üstünlügü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda Besiktas, deplasmanda Konyaspor ile karsilasacak. Kara Kartal, Ilhan Palut yönetimindeki Konyaspor karsisinda galip gelerek Süper Lig’de galibiyet serisi yakalamak istiyor. Bu müsabaka öncesi ligde geride kalan maçlar sonrasi Besiktas, 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 maglubiyet ile topladigi 29 puanla 5. sirada yer aliyor. Konyaspor ise 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 maglubiyet sonucu aldigi 27 puanla 7. sirada bulunuyor.

Süper Lig’de 44. randevu

Besiktas, Konyaspor ile Süper Lig’de daha önce 43 kez karsi karsiya geldi. Bu mücadelelerde siyah-beyazlilar 23, Konyaspor ise 8 kez sahadan 3 puan ile ayrilan taraf oldu. 12 mücadele ise beraberlik ile sonuçlandi. Söz konusu karsilasmalarda Besiktas, 77 kez rakip fileleri havalandirirken, Konyaspor da 39 gol ile karsilik verdi. Iki ekip arasinda geçtigimiz sezon Konya’da oynanan müsabakada taraflar sahadan 1- 1’lik esitlikle ayrilmisti.

Besiktas’in deplasman karnesi

Bu sezon Süper Lig’de 7 kez deplasman giden Besiktas, söz konusu maçlarda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 maglubiyet elde etti. Siyah-beyazlilar 12 gol atip kalesinde de yine 12 gol gördü. Konyaspor da bu sezon ligde evinde oynadigi 8 karsilasmada 3 galibiyet, 4 beraberlik alirken, sadece 1 defa maglup oldu.

Kartal’da 5 oyuncu sinirda

Siyah-beyazlilarda bu karsilasma öncesi 5 oyuncu sari kart sinirinda yer aliyor. Salih Uçan’in sari kart cezalisi oldugu için forma giyemeyecegi Besiktas’ta Cenk Tosun, Souza, Nathan Redmond, Roman Saiss ve Gedson Fernandes, Konyaspor karsisinda sari kart görmeleri halinde bir sonraki hafta Kayserispor ile deplasmanda oynanacak maçta görev alamayacak.

Öte yandan Kara Kartal’da Rachid Ghezzal ve Josef De Souza sakatliklari nedeniyle kadroda yer almiyor.

Abdülkadir Bitigen düdük çalacak

Konya Büyüksehir Stadyumu’nda yarin saat 16.00’da baslayacak müsabakayi hakem Abdülkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardimciliklarini Ceyhun Sesigüzel ve Ibrahim Çalar Uyarcan yapacak. Karsilasmanin dördüncü hakemi Ümit Öztürk olacak.

Bitigen, 2020-2021 sezonunda bu iki takimin müsabakasini yönetmis ve Konyaspor sahadan 4-1 galibiyet ile ayrilan taraf olmustu.

Kaynak: İHA