Bagcilar'da 'Futbolun Babalari' Hali Saha Turnuvasi Düzenliyor

Bagcilar Belediyesi, farkli mesleklerden 40 yas üstü ilçe sakinlerine yönelik “Futbolun Babalari” ismiyle hali saha turnuvasi düzenliyor. Turnuvanin grup kuralari çekimi Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ve eski milli futbolcularin katilimiyla gerçeklestirildi.

Bagcilar Belediyesi’nin, 40 yas üstü ilçe sakinlerinin diyalogunu gelistirmeyi ve aralarindaki dostlugun gelismesi amaciyla hayata geçirdigi “Futbolun Babalari” hali saha futbol turnuvasi projesi basliyor. Bir ay sürecek turnuvada 24 takim mücadele edecek. Aralarinda esnaf, polis ve ögretmen gibi farkli kesimlerden kisilerden olusan takimlar her pazar hali sahada karsi karsiya gelecek.

Ünlü futbolcular grup kuralari çekimine katildi

Turnuva, dün aksam Bagcilar Belediyesi Baskanlik Konferans salonunda gerçeklesen grup kuralari çekiminin ardindan, 15 Ocak Pazar günü oynanacak açilis maçiyla baslayacak ve 5 Mart’ta oynanacak final maçiyla tamamlanacak. Grup kuralari çekimi programina Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ile eski milli futbolcular Saffet Akyüz, Ahmet Dursun ve Ogün Temizkanoglu da katildi.

Baskan Özdemir, turnuvaya katilan takimlara içinde havlu, sampuan, dus jeli gibi esyalarin oldugu bir spor çantasi hediye etti. Renkli görüntülere sahne olacak turnuva sonucunda basarili olan takimlara sürpriz ödüller ve Fair-Play Özel ödülü verilecek.

“40 üstüne de bir hareketlilik getirme gayreti içerisindeyiz”

Grup kuralari çekimine katilan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir “Keyif aldigimiz bir organizasyon oldu. Güzel bir baslangiçla bu aksam Bagcilarlilarin karsisina çikiyoruz. 24 takim katiliyor turnuvaya 8 asil 5 de yedek oyuncu olacak sekilde olusuyor takimlar. Bu aksam grup kuralariyla birlikte turnuvanin startini veriyoruz. Sonrasinda gruptan çikan ilk iki takim çeyrek finale çikacak. Sonrasinda yari final ve final. Herhangi bir mücbir sebep olmazsa hava muhalefeti gibi 5 Mart’ta tamamlamayi düsünüyoruz. Buradaki asil amacimiz dogumdan ölüme kadar vatandaslarimizin yaninda yer aliyoruz. Özellikle gençlerin ve çocuklarin belediye baskani olacagiz vurgusu yaptik göreve geldigimizden beri. Babalari da ihmal etmeyelim dedik. Güzel bir organizasyonla onlari da hatirladigimizi deger verdigimizi göstermek istiyoruz. Bu yüzden 40 yas üstü diye bir sinir koyduk zaten 40 yas alti zaten Bagcilar’da bizler de hali saha maçi çok yapardik zaten hareketli ama 40 üstüne de bir hareketlilik getirme gayreti içerisindeyiz. Güzel görüntülerin ortaya çiktigi bir dönem hayal ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA