Avrupa Sampiyonu Mücahit Özcan Rakip Tanimiyor

Boksta hem Türklerin hem de Almanya’da yasayan gurbetçilerin gururu olan Mücahit Özcan, Almanya’da düzenlenen müsabakada Irlandali rakibini ilk rauntta nakavt etti. Genç Avrupa sampiyonu, çok yakinda Istanbul’da ringe çikacak.

Henüz küçük bir çocukken gönül verdigi boks sporunda zirve yolunda emin adimlarla ilerleyen Mücahit Özcan, basarilarina bir yenisini daha ekledi. 2022’nin son aylarinda, yasamini sürdürdügü Almanya’da düzenlenen bir müsabakada Irlandali rakibiyle karsi karsiya gelen Özcan, soluklari kesen bir sonuca imza atti. Özcan, rakibini ilk rauntta devirerek sampiyon oldu.

Mutlu ve gururluyum

Yakinda Istanbul’da da altin kemer maçina çikmaya hazirlanan Mücahit Özcan, “14 yasinda kurdugum hayaller birer birer gerçek oluyor. Ringlerde ülkemin bayragini dalgalandirmaya basladigim için mutlu ve gururluyum. Çok yakinda Istanbul’da olacagim, yine çok heyecanli bir karsilasma bizi bekliyor” dedi.



Hayali, kulüp kurmak

Türkiye’ye kesin dönüs planlari da yapan Mücahit Özcan, ileriye dönük en büyük hayalinin ise genç sporcular yetistirecegi bir kulüp kurmak oldugunu ifade ederek, "Kuracagim kulüple yeni sampiyonlar yetistirmeyi hayal ediyorum. Bu hayalim çok da uzak degil. Yakinda hem benim hem de ögrencilerimin basarilarini tüm dünya konusacak" diye konustu.

Kaynak: İHA