Ümraniyesporlu Allyson'a 2 Maç Men Cezasi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), çesitli sebeplerle 5 Süper Lig ekibine para cezasi verildigini duyurdu. Hatayspor maçinda kirmizi kart gören Allyson da 2 maç men cezasina çarptirildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan yapilan açiklamaya göre; Antalyaspor’un Fenerbahçe ile oynadigi müsabakada Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk’in maçin hakemine yönelik sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle 1 maç men ve 26 bin lira, Antalyaspor Kulübü yöneticisi Emrah Çelik’e 26 bin lira para cezasi uygulandi. Ayni müsabakada Fenerbahçe taraftarinin neden oldugu saha olaylari nedeniyle 56 bin TL para cezasi ile cezalandirildi. Sari-lacivertli kulübün taraftarlarinin neden oldugu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin ayni sezon içinde misafir kulüp oldugu müsabakada 4. kez gerçeklestirilmesinden 100 bin TL para cezasi cezalandirildi.

Galatasaray, MKE Ankaragücü ile oynadigi müsabakada çirkin ve kötü tezahüratta bulunan tribünlerde yer alan seyircilerin elektronik bilet kartlari bloke edildi. Ayni mücadelede Ankaragücü taraftarinin çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 100 bin TL para cezasi ile cezalandirildi. Kayserispor’un Fatih Karagümrük ile oynadigi maçta taraftarlarinin neden oldugu çirkin ve kötü tezahüratin tekrar edildigi gerekçesiyle 100 bin TL ile cezalandirildigi açiklandi. Ayni müsabakada Kayserispor Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alinmasindan dolayi 350 bin TL para cezasi verildi.

Spor Toto Süper Lig’de Hatayspor ile oynanan maçta rakip takim sporcusuna yönelik siddetli hareketi nedeniyle Allyson’a 2 maç men ve 17 bin 350 lira para cezasi verildigi bildirildi.

Kaynak: İHA