Nuri Sahin Açiklamasi 'Hakeme Tepki Göstersem Bile Puan Gelmeyecekti'

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ANTTALKS etkinlige katilimci olarak katilan Antalyaspor Kulübü Futbol Sorumlusu Nuri Sahin, Süper Lig’in 17. haftasinda Fenerbahçe karsisinda alinan 2-1’lik maglubiyet sonrasi maç bitiminde futbolcularini hakeme tepki göstermemeleri konusunda uyardigi anlarin gündem olmasina iliskin, “Hakeme tepki göstersem bile puan gelmeyecekti” ifadelerini kullandi.

Paylasmaya deger fikirleri, yasamlari ve deneyimleri "ANTTALKS: Ilham Veren Basari Hikâyeleri" etkinligiyle Antalyalilarla bulusturdu. Etkinligin ilki Antalyaspor is birligiyle bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapildi. Etkinlige Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Antalyaspor Kulüp Baskani Av. Aziz Çetin, Antalyaspor Kulübü Futbol Sorumlusu Nuri Sahin, Güresçi ve Survivor Sampiyonu Ismail Balaban, Fenerbahçe Kadin Futbol Takimi Oyuncusu ve Menajeri Jessica Çarmikli, Türk Kadin Milli Futbolcusu Besiktas Kadin Futbol Takimi Oyuncusu Didem Karagenç, Türk Kadin Milli Futbolcusu Galatasaray Kadin Futbol Takimi Oyuncusu Berna Yeniçeri konusmaci olarak katildi.



Nuri Sahin, vefat eden dedesinin, hayatindaki rolünü anlatti

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek sahneye çikarak kendi hayatiyla ilgili notlar paylasti ve gençlere tavsiyelerde bulundu. Muhittin Böcek’ten sonra ise sahneye Nuri Sahin çikti. Vefat eden dedesinin, hayatindaki rolünü anlatan sahin gençlere tavsiyelerde bulundu. Sahin, “Benim futbol hikâyem ben henüz 4 yasindayken abimi almaya gittigimiz sahanin kenarinda dedemle paslasirken basladi.

Beni ilk futbola baslatan ve bir kulübe yazdiran dedemdi. Sonra kendisi kansere yakalandi ve 2000 yilinda kaybettik. Dedem vefat etmeden önce babama ‘bu çocuk istedigi ne ise onu yapsin. Ister okusun, ister futbolcu olsun, bu vasiyetimdir’ dedi.

Dedem vefat ettikten 2 ay sonra ben Dortmund’a transfer oldum ve oradaki hikâyem basladi.

Hayatimdaki birçok seyi dedem nasil isterdi, dedem olsa ne yapardi? Diye düsünerek yapiyorum. Karsinizda da 34 yasinda Antalyaspor Kulübü Futbol Sorumlusu olarak duruyorum” dedi.



“Hakeme tepki göstersem bile puan gelmeyecekti”

Nuri Sahin, “Herkesin yasadigi hayal kirikliklari vardir. Benim de oldu ve olmaya devam ediyor. Her hayal kirikliginda durursak zaten bir sey basaramayiz. Örnegin Antalyaspor 8 haftadir kaybediyor ben tesise gülerek giriyorum. Herkes neden gülüyor diye bakiyor ama neden gülmeyeyim? Sonuçta deniyoruz ve hayal kirikligi yasiyoruz ama orada durursak Antalyaspor’u bir yere getiremeyiz. Aynisi evlilikte, is yerinde, egitim hayatinizda ve arkadaslarinizda da oluyor. Hayal kirikligi elbette olacak eger olmazsa hayallerimize ulasamayiz. Hayal kirikliklarimi motivasyon olarak kullaniyorum. Antalyaspor kazanamadi mi? Sonraki hafta kazaniriz, çok sükür ki biz 16 hafta maç kaybetmedik. Simdi 3 maç kaybediyorsunuz özellikle Fenerbahçe’ye karsi oynadigimiz maçi izlediniz. Herkes hakeme tepki göster diyor ama göstersem bile puan gelmeyecek. Bende oyuncularima maçtan sonra tamam haklisiniz bende çok üzgünüm ama 2-0 yapip maçi ortaya dogru getirmeyecegiz. Hatayi kendimizde aramaliyiz” seklinde konustu.



“Sampiyonlar Ligini teknik direktör olarak kazanmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya mecburum”

Sahin, hayal kiriklarinin kendisini daha da motive ettigini belirterek, “Motivasyon elde etmeyi kendime hedef gösteririm. Benim hayatimda hayal kirikliklari çok oldu. En büyük hayalim olan Real Madrid’de oynadigim dönemde çiktigim ilk idmanimda sakatlandim. Madrid kariyerim istedigim gibi olmadi. 6 senelik bir kontrat imzaladim ben orada hatta kendimce hesap yaptim ve 3 kere Sampiyonlar Ligini kazanirim dedim. Bu benim en büyük hayalim futbolcu olarak gerçeklestiremedim ama hala en büyük hayalim. Ben simdi oturup futbolculuk bitti Sampiyonlar Ligini kazanamam mi diyeyim? Öyle bir dünya yok. Nuri Sahin teknik direktör olarak kazanmak için elinden gelen her seyi yapmaya mecbur. Oradan her zaman bir motivasyon elde etmeye çalistim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA