Mehmet Sekmen Açiklamasi 'Erzurum, Sporda Altin Dönemini Yasiyor'

Antalya’da devam eden ’WinterLeague Convention hosted by Antalyaspor’un (WL Convention) oldukça görkemli geçen gala programina Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’in konusmasi damgasini vurdu. Kis Ligi Konvansiyonu’nun hayirlara vesile olmasini temenni ederek sözlerine baslayan Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, ’’Türk spor turizmi için son derece önemli olduguna inandigimiz bu organizasyona katki sunan tüm paydaslara tesekkür ediyorum. Kis Ligi markasinin insallah Antalya’mizin hem sportif gelisimine ve hem de ülkemizin turizmine önemli katma degerler sunacagina yürekten inaniyorum. Geçtigimiz günlerde sonsuz yolculuga ugurladigimiz Dünya futbolunun efsane ismi Pele’nin çok güzel bir sözü var. Konusmama ondan alinti yaparak baslamak istiyorum. Pele diyor ki; “Ben bu Dünya’da fark olusturduysam bu iki sey sayesinde oldu, bunlardan biri egitimim ve digeri de ailem” Evet bizler de olimpiyat sehrimizde sportif kalkinmayi esas alan yatirimlarimizda egitimi esas aldik’’ diye konustu.



Futbol bir yasam felsefesidir

Kurduklari spor okullariyla on binlerce gence ulastiklarinin altini çizen Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, "’Egitim en büyük önceligimizdir’ diyerek kurdugumuz Yaz ve Kis Spor Okullari’nda simdiye kadar 70 bin gencimizi sporun fair play ruhunda bulusturduk. Ve yine ilimizde destekledigimiz Erzurumspor futbol takimimiz 4 yilda 4 kupa alarak Napoli’den sonra bir dünya basarisi elde etti. Her zaman söylenir. “Futbol bir yasam felsefesidir” diye. Evet Cumhuriyetimizi kuran sehir Erzurum’da futbol bir asktir, emsalsiz bir sevgidir. Lisansli sporcu sayisi bugün gelinen noktada 74 bini asan Erzurum, ülkemizin sporda en iyi üç sehrinden birisidir. Olimpiyat sehri Erzurum’da amatör ve salon sporlarinin gelismesi, diger spor branslarinda da derece elde etmek için ilimizde 8 yilda önemli projeleri tek tek hayata geçirdik. FIFA standartlarina sahip 22 sahasi bulunan Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’miz basta futbol olmak üzere çesitli spor branslarinin adeta antrenman ve kamp üssüne dönüstü. Simdiye kadar bine yakin yerli ve yabanci futbol kulübünü agirladigimiz tesislerimizde ayni zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu, ayrica kiz ve erkek Futbol Köyleri Projesi’ne de Palandöken Dagi’nin eteklerinde 2 bin rakimda ev sahipligi yapmaktayiz" diye konustu.



Erzurum, sporda altin dönemini yasiyor

Sadece futbolda degil, bir çok bransta Erzurum’u zirveye tasidiklarina vurgu yapan Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, ’’Yari maraton, tenis, karate, güres, futbol, boks, sürat pateni, dagcilik, kizak, kayak, yaz ve kis spor okullari, buz hokeyi, kis sporlari, kick boks ve diger salon sporlarinda, sporun hemen hemen her dalinda sehrimizi daima zirveye tasidik ve tasimaya da devam ediyoruz. Böylesine güçlü bir sportif altyapiya sahip olan olimpiyat sehrinde bizler de simdiye kadar 5 bin kisi kapasiteli Güres Arena, 6 açik ve 1 adet de Kapali Tenis Kortlari, 1 Yari Olimpik Yüzme Havuzu, 1 Jimnastik Salonu, Golf sahasi, 2 Spor Salonu, 2 Açik Basketbol ve 1 adet de Voleybol Sahasi, Trafik Egitim Pisti, 4 Fitness Salonu, Güres Egitim Merkezi, açik ve kapali hali sahalar, Go-Kart pistleri, 2 Güres antrenman sahasinin yani sira FIFA standartlarinda 22 futbol sahasina sahip Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’mizi insa ettik. Insallah bu yatirimlara yenilerini de ekleyecegiz. Kis turizmi açisindan benzersiz kayak tesisleriyle bir marka kent olan Olimpiyat sehrimiz, insallah yaz ve kis sporlariyla ilgili yatirim ve elde edilecek olan sportif derecelerle altin dönemini yasamaya devam edecek. Kis turizm derken Palandöken Kayak Merkezimize de ayri bir parantez açmak istiyorum’’ seklinde konustu.



Sürdürülebilirlik destinasyon sertifikasyonu

Türkiye’de bir ilke imza attiklarina isaret eden Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, ’’Palandöken Kayak Merkezimizle ilgili ‘Sürdürülebilirlik destinasyon sertifikasyon’ çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Yine Avrupa’da bir ilk olan kar saklama ile bu yil da sezonu erkenden baslattik. Su ve ulasimda oldugu gibi kayak merkezimizde de vatandaslarimiza indirim gerçeklestirdik. Kayak pistlerinin uzatilmasi ve genisletilmesinden tutunuz da, gece kayagi için elverisli pistlerin tahsis edilmesine, kar saklama ünitemizden suni karlama sistemlerine varincaya kadar Palandöken’imize yeni bir çehre kazandirdik. Bununla birlikte kayak merkezlerimizde konaklama ve sosyal donati anlaminda da önemli gelismeler kaydettik. Palandöken’imizi yüksek irtifa kamp merkezi haline getirdik ve kamp merkezlerimizde yüzlerce futbol kulübünü agirladik Konakli otelimiz, bungalov evlerimiz, butik dükkânlarimiz, magazalarimiz, fanus kafelerimiz, kapsül kafemiz, Küre Kafemiz, Küre Restoranimiz, Çesitli adrenalin sporlarina ortam sunan Macera Parkimiz, Go Kart pistimiz ve Türkiye’de bir ilk olan yapay buz dagimiz ve daha neler neler. Tabi bir yanda bu yatirimlari yaparken, diger yanda da Palandöken’imizde ulusal ve uluslararasi birçok organizasyona da ev sahipligi yaptik. Kis sporlariyla ilgili turnuva ve sampiyonalar birbirini izledi. Malumunuz subat ayinda Erzurum’un ev sahipliginde ISF Winter Games 2023 yani Dünya Okullar Kis Oyunlari’ni gerçeklestirecegiz. Sizleri de bu önemli organizasyona bekliyoruz.

Turizmde de zirveye kosuyor

Son 8 yilda gerçeklestirdikleri yatirim ve projelerle yerli ve yabanci turist sayisini 22 binden 1 milyon 150 bine çikardiklarina dikkat çeken Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, ’’Hedefimiz bu rakami 2 yilda 2 milyona çikarmak. Turizm ve diger sektörlerde oldugu gibi sporda da Erzurum; Sayin Cumhurbaskanimiz, Hükümetimiz ve özellikle Spor Bakanimiz Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun da katkilariyla zirveye kosuyor. Eskiden Erzurum denilince akla kayak, oltu tasi ve cag kebabi gelirdi. Simdi Erzurum denilince akla kis turizmin baskenti olan kadim bir kent geliyor. Simdi Palandöken denilince akillara artik adrenalin sporlari bile gelmeye basladi.

Çünkü biz Erzurum’da kis turizmine yepyeni bir vizyon kazandirdik; kis turizmini sadece kayakla sinirli tutmadik, kis sporlariyla da entegre hale getirdik. Bugün birakin sporculari ve kayakçilari; Palandöken’i sehirle bulusturabilme gayretimizin dahi meyvelerini topluyoruz. Erzurum’da ev sahipligi yaptigimiz ulusal ve uluslararasi organizasyonlarla aslinda genel anlamda bir Palandöken ve Erzurum farkindaligi olusturuyoruz. Çünkü turizmde baslica faktör cazibedir ve hamdolsun biz Palandöken’e bu cazibeyi kazandirmis bulunuyoruz. Tamamladigimiz ve hâlihazirda devam eden projelerimiz sayesinde Palandöken artik yaz aylarinda bile yerli ve yabanci turistlere ev sahipligi yapacak. Çünkü Palandöken’de doga ve adrenalin sporlarina da imkân sunan bir ortam var ve bizler bu potansiyeli de Allah’in izniyle gün yüzüne çikartacagiz. Iste bu duygu ve düsüncelerle sözlerimi burada noktalarken Kis Ligi’nin tekrar hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum’’ diyerek sözlerini noktaladi.

Prekazi, Sol Campbell ve Ahmet Dal WL Talks’a katildi

Bu arada, Convention alaninda gerçeklesen ve Prof Dr. Sebahattin Devecioglu’nun moderatörlügünü yaptigi Erzurum tanitim etkinligine, dünya futbolunun önemli figürlerinden eski Ingiliz futbolcu Sol Campbell, Galatasaray’in efsane futbolcularindan Cevat Prekazi ve Erzurumspor Kulüp Baskani Ahmet Dal katildi.

Erzurum’un sportik yükselisinin agirlikla ortaya kondugu etkinlikte, Cevat Prekazi ve Sol Campbell spor turizmi adina ’WinterLeague Convention hosted by Antalyaspor’un çok önemli bir islevi oldugunu söyledi.

Erzurumspor Baskani Ahmet Dal da, WL Convention’in misyon olarak yalnizca Antalya turizmine degil, Türkiye geneli için önem arz ettigine vurgu yapti.

Kaynak: İHA