Baskan Böcek'ten Gençlere ' 'Hayallerinizden Vazgeçmeyin'

Antalya Büyüksehir Belediyesi, paylasmaya deger fikirleri, yasamlari ve deneyimleri “ANTTALKS: Ilham Veren Basari Hikayeleri” etkinligiyle Antalyalilarla bulusturdu. Etkinlikte hayat hikayesini anlatan Baskan Muhittin Böcek, gençlere “Hayallerinizden vazgeçmeyin” çagrisi yapti.

Antalya Büyüksehir Belediyesi, paylasmaya deger fikirleri, yasamlari ve deneyimleri, basta gençler olmak üzere Antalyalilarla paylasmak için “ANTTALKS: Ilham Veren Basari Hikayeleri” etkinligi düzenledi.

Etkinligin ilki Antalyaspor is birligiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapildi. Etkinlige konusmaci olarak Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Antalyaspor Kulüp Baskani Av. Aziz Çetin, Antalyaspor Kulübü Futbol Sorumlusu Nuri Sahin, Güresçi ve Survivor Sampiyonu Ismail Balaban, Fenerbahçe Kadin Futbol Takimi Oyuncusu ve Menajeri Jessica Çarmikli, Türk Kadin Milli Futbolcusu Besiktas Kadin Futbol Takimi Oyuncusu Didem Karagenç, Türk Kadin Milli Futbolcusu Galatasaray Kadin Futbol Takimi Oyuncusu Berna Yeniçeri katildi.



Baskan Böcek hayatini anlatti

Etkinlikte, Konyaalti ilçesinde çiftçilikle ugrasan bir ailenin çocugu oldugunu ve küçük yasta babasini kaybettigini anlatan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, egitim hayatini ekonomik zorluklarla geçirdigini ve meslek lisesine kayit yaptirdigini söyledi.

1975 yilinda aldigi piyango biletinden 10 bin lira kazandigini kaydeden Baskan Böcek, sinema makinesi satin aldigini ve okullarda film oynattigini, sonrasinda Antalya-Kemer hattinda otobüs soförlügü yaptigini dile getirdi. Daha sonra kendisine meclis üyeligi teklif edildigini anlatan Baskan Böcek, Anavatan Partisi’ne kayit yaptirdigini ancak son sirada yer aldigi meclis üyeligini kazanamadigini belirtti.

“Gençler hayallerinizden vazgeçmeyin” diyen Baskan Böcek, sunlari söyledi: “Benim dogup büyüdügüm yere belediye baskani olmak hayalim vardi. 5 yillik süreçte iktidar partisinin ilçe baskaniydim. Gazipasa’dan Kas’a kostuk. Güveneceginiz kisileri iyi seçmelisiniz. Saglikla ilgili basima gelmeyen kalmadi. Vefa çok önemlidir. Su an dogdugum ve büyüdügüm kente büyüksehir belediye baskani olarak hizmet ediyorum. Bütün insanlari sevmeye devam edin. Hedefinizden geri durmayin. Olmadi diye üzülmeyin. Hep hedefiniz olmali. Ailenize, aile büyüklerinize övünecegi seyler birakilmali.”

Sahin:"Ilham kaynagim dedem"

Kendisine dedesinin ilham kaynagi oldugunu söyleyen Antalyaspor Kulübü Futbol Sorumlusu Nuri Sahin, 4 yasinda futbola basladigini kaydetti.

Sahin, futbol hikayesini söyle anlatti: “Abimi idmandan almaya gittigimizde dedemle paslasirken futbol hikayem basladi.

Beni ilk futbola yazdiran dedem. 2000’de dedem kanserden vefat etti. Dedem, babama ’bu çocuk ne istiyorsa yapilacak. Vasiyetim, futbolcu olacaksa olsun’ dedi.

2 ay sonra Dortmund’da futbola basladim. Hayatimdaki çok seyi ’dedem ne yapardi, ne isterdi’ diye düsündüm.” Antalyaspor’da stadin taraftarla dolmasi hayaline ulastigini aktaran Sahin, Antalyaspor ile Sampiyonlar Ligi oynamayi hayal ettigini kaydetti.



Çetin:" Çocuklugum tribünde geçti"

Çocuklugunun Antalyaspor maçlarinda tribünde geçtigini anlatan Antalyaspor Kulüp Baskani Aziz Çetin de Antalyaspor’un sportif ve mali açidan basarisinin istikrarli olmasi için çabaladiklarini belirtti.

Aziz Çetin, asil basarinin da sehrin sokaklarinin kirmizi beyaza boyanmasi ve çocuklarin Antalyaspor’u desteklemesiyle gerçeklesecegini söyledi.



Galatasaray Kadin Futbol Takimi oyuncusu ve milli futbolcu Berna Yeniçeri, 9 yasindan itibaren lisansli futbol oynayan Yörük kizi oldugunu ifade ederek, “Kiz çocugu sort giymez, futbol oynamaz’ söyleminden dolayi futbolcu olmam akrabalarim tarafindan desteklenmedi” dedi.

12 yildir farkli yaslarda milli takimda yer aldigini kaydeden Yeniçeri, 82 milli maçta forma giydigini aktararak, Türkiye’yi Sampiyonlar Ligi’nde temsil etmenin gururunu yasadigini ifade etti.

Erkek lisesinde ögretmenlik yaptigini anlatan Yeniçeri, basarilariyla gençlere ilham oldugunu belirtti.



Balaban:"Basarmak için çok çalistik"

Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü Baspehlivani Ismail Balaban da çiftçilikle ugrasan ailesinin 4 çocugundan biri oldugunu ve ikiziyle gürese basladiklarini ifade etti.

Ailesinin ekonomik durumundan dolayi liseyi okumadan, tarla ve bahçelerde çalismaya basladiklarini dile getiren Balaban, tanidiklarinin yönlendirmesiyle geç yasta da olsa spora basladiklarini anlatti. Güreste ikiz baspehlivanlar olarak tarihe geçme hayali kurduklarini aktaran Balaban, “Sizden güresçi olmaz dediler. ‘Basaramadilar’ dedirtmemek için çok çalistik” dedi.

Balaban, amacinin ata sporu yagli güresi daha fazla kisiye tanitmak oldugunu ifade etti.

11 yasinda anne ve babasinin destegiyle futbola basladigini anlatan Besiktas Kadin Futbol Takimi oyuncusu ve milli futbolcu Didem Karagenç, küçükken tuttugu Besiktas’ta 8 yildir oynadigini söyledi.

Ilerleyen yillarda teknik direktör olmayi hayal ettigini belirten Yeniçeri, çocuklara ilham olmayi istedigini ifade etti.

Fenerbahçe Kadin Futbol Takimi Oyuncusu ve Menajeri Jessica Çarmikli da spora basladigi dönemde ABD’de futbolun kadin sporu olarak algilandigini ve kadin futbolcularin meshur oldugunu anlatti. Çarmikli, Türkiye’de geldiginde futbola bakisin farkli oldugunu anladigini ifade ederek, basari için fiziksel ve mental anlamda sporcularin güçlü olmasi gerektigini anlatti.

Kaynak: İHA