Baskan Akay Açiklamasi 'Lisansli Sporcu Sayimiz 3 Bin Civarinda'

Adana Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, öncelikli hedeflerinin yetenekli sporcular yetistirip vitrine çikartip Türk sporuna kazandirmak oldugunu belirterek suanda lisansli sporcu sayilarinin 3 bin civarinda oldugunu kaydetti.

Seyhan Belediyesi, spora ve sporculara verdigi destegi arttirdigi belirtildi. Ilçenin farkli noktalarinda Seyhan Belediyesi’ne ait 18 ayri tesiste yil boyunca araliksiz sürdürülen spor okullarinda her ay 2 bin çocuk tecrübeli spor egitmenleri gözetiminde futbol, hentbol, atletizm, jimnastik, yüzme, muay-thai, teakwon-do, basketbol, tenis, voleybol, satranç branslarinda ücretsiz kursa katildigi ifade edildi.

Gençlerin kötü arkadasliklardan ve aliskanliklardan kurtarma konusunda sporun çok önemli bir unsur oldugunu belirten Belediye Baskan Akif Kemal Akay, “Yapilan bilimsel arastirmalar spor yapan, sporu yasaminin bir parçasi haline getiren bireylerin kötü aliskanliklardan uzak durdugunu gösteriyor. Bu gerçekten yola çikarak spora ve sporcuya önem veriyor ve destegimizi de artirirken, Türk sporuna yetenekli yeni sporculari kazandirmanin mutlulugunu da yasiyoruz” dedi.



“Spor okullari araliksiz ve ücretsiz devam ediyor”

Polis Meslek Egitim Merkezleri (POMEM) ile Beden Egitimi Spor Yüksek Okullari (BESYO) sinavlarina girecek gençlere yönelik egitimlerin de yine ücretsiz olarak verildigini aktaran Baskan Akay, “Vatandaslarimiz ile sabah sporlarinda da bir araya geliyoruz. Kentimizde spor yapan kisi sayisini arttirmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Özellikle de çocuklarimizi kötü aliskanliklardan kurtarmak adina en önemli unsur olan sporun daha yayginlasmasi için destegimizi esirgemiyoruz”ifadelerini kullandi.

Amacimiz yetenekli yeni sporculari Türk sporuna kazandirmak

Seyhan Belediyesi bünyesinde bulunan Seyhan Belediyespor Kulübü’nün birçok bransta faaliyetini sürdürdügünü belirten Akay, “Lisansli sporcu sayimiz 3 bin civarinda. Atletizm takimimiz süper ligde mücadele ederken erkek hentbol ekibimiz de birinci ligde mücadele ediyor. Voleybol (kadinlar-erkekler) ve basketbolda (erkekler) ilimizi 2. ligde temsil ediyoruz. Futbolda altyapiya önem veriyoruz. Öncelikli hedefimiz yetenekli sporcular yetistirip vitrine çikartip Türk sporuna kazandirmak” diye konustu.



Amatör spor kulüplerine tam destek

Seyhan Belediyesi olarak her yil geleneksel olarak amatör spor kulüplerine nakdi ve ayni destekte bulunduklarina deginen Akay, “Amatör spor kulüplerimizi çok önemsiyoruz. 36 futbol kulübümüze 322 bin 500 TL nakdi destek sagladik. Salon sporlarimiza da kisa zamanda destegimizi gerçeklestirecegiz. Kulüplerimizin sehir içi ve sehir disi olmak üzere hem ulasim ihtiyaçlarini karsiliyoruz hem de tesislerimizden de yararlanmalarini sagliyoruz. Ilçemizi Türkiye sampiyonalarinda temsil eden kulüplerimiz ve basarili sporcularimizdan da destegimizi esirgemiyoruz. Gida ve yemek destegimizi de sürdürüyoruz. Sporun ve sporcunun oldugu her yerde Seyhan Belediyesi olarak variz”seklinde konustu.

Kaynak: İHA