Ahmet Yaman Açiklamasi 'Aleyhimizde Çikan Asilsiz Haberlerin Hepsini Çürüttük'

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da Kulüp Baskani Ahmet Yaman, futbolcu ödemelerinde yasanan gecikmelerden kaynakli anlasmazliklari kisa sürede çözüme kavusturduklarini söyledi. Baskan Yaman, göreve geldikleri süreçte ilk etapta herkesin temkinli yaklastigini ancak suanda yönetim olarak güven tahsis ettiklerini belirterek, "Aleyhimizde asilsiz haberler çikarmaya çalistilar. Bunlarin hepsini çürüttük. Hepsini belgelerle kamuoyuna sunduk” dedi.

Ligin devre arasinda futbolcu ödemelerindeki gecikmelerden dolayi yasanan anlasmazliklari çözüme kavusturduklarini da ifade eden Baskan Yaman, “Malatya Valimiz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve ilçe belediye baskanlarimiz araciligiyla sikintili süreci geride biraktik. Teknik Direktör Hasan Özer’i takimin basina biz getirdik. Bizimle yol yürüdü. Bizimle sözlesme yapti. Biz göreve gelir gelmez futbolcularimizin geçmis dönemdeki alacaklarini ödeyerek ise koyulduk. Dolayisiyla ne bir futbolcunun ne de bir teknik adamin bizde hiçbir alacagi kalmaz. Bugüne kadar ne vaat ettiysek onu harcadik. Biz sadece aradaki ödeme zamanindan dolayi sikinti yasadik ve bu durumu da astik” ifadelerini kullandi.

Geçmis dönemdeki yönetimden kaynaklanan güvensizlik olduguna da deginen Yaman, sunlari söyledi:

“Yeni Malatyaspor için de elimden geleni yapacagim ve bu zor süreci atlatacagiz. STK’larimiz, halkimiz, belediye baskanlarimiz, ve isadamlarimiz baslattiklari kampanyalarla bizim yanimizda olduklarini gösterdiler. Sezonun ilk maçinda Bodrumspor karsisinda beklenmedik bir sonuç almistik. Simdi onlari daha tecrübeli sekilde evimizde kabul edecegiz. Bizim için çok önemli bir karsilasma. Ilk maçta takimimiz yeniydi daha toparlanamamistik. Simdi çok daha heyecanliyiz. Bu maçi taraftarimizin önünde kazanmak istiyoruz. 3 puan aldigimiz takdirde takimimiz diger karsilasmalara daha moralli hazirlanacaktir."

Baskan Yaman, taraftarlari Bodrumspor maçina davet etti

Teknik Direktör Yilmaz Vural’in göreve gelmesiyle takimin yeni bir hava yakaladigini da aktaran Yaman, “Malatya’ya heyecan geldi. Sehrimiz kaynasmaya basladi.

Hocamizla beraber ikinci yariya daha canli baslayacagiz. Is adamlarimiz, STK’lar, belediye baskanlari ve valimiz kanadiyla Bodrumspor maçi öncesi ciddi manada taraftarlarimizi stadyuma çekme çalismasi baslatildi. Bodrumspor karsilasmasinda en az 10 bin taraftari hedefliyoruz. Bütün Malatyalilari 15 Ocak Pazar günü evimizde oynayacagimiz karsilasmaya takimlarina sahip çikmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

"Hiç kimse Yeni Malatyaspor’dan üstün degildir"

Yilmaz Vural ile resmi sözlesmeyi Malatya’da imzalayacaklarinin da altini çizen Baskan Yaman, “Hiç kimse Yeni Malatyaspor’dan üstün degildir. Hasan Hocanin istifasi sonrasi takimin basina kimi getirebilecegimizi tartisirken, takimimiza en faydali olacak isim üzerinde durdugumuz Yilmaz Hocanin uyacagina karar verdik. Hocamizla ilk görüsmemizde sag olsun fikrimizi güzel karsiladi. Yeni Malatyaspor’umuz yasasin diye bizden talep ettiklerine itiraz etmedim. Yilmaz hocanin geçmiste efsane Malatyaspor’da emekleri oldugu kadar, Malatya’nin da kendisi için ayri bir yeri oldugunu herkes biliyor. Kendisi vefa borcu oldugunu söyleyerek teklifimizin kendisini de heyecanlandirdigi belirtti" seklinde konustu.



"Takimda çok ciddi disiplin var"

Yilmaz Vural’in teknik heyetinde çok tecrübeli isimlerin yer aldigini da belirten Ahmet Yaman, “Daha önce takimimizi çalistiran hocalarimizin 2 veya en fazla 3 tane yardimci antrenörleri vardi. Yilmaz hocamiz 6 tane hocayla geldi. Çok tecrübeli ekibi var. Eskiden futbolculuk yapmis hocalarla suan takimimiz kampta. Birkaç gün içinde Malatya’ya dönecekler. Futbolcularimizda çok ciddi degisim var. Iki hazirlik maçi oynandi. Takimda çok ciddi disiplin var. Oyuncularimizin özgüveni tekrar geldi. Futbolcularimizi izleyen kulüplerden transfer teklifleri geliyor. Tabi suan kimseyi vermek gibi bir lüksümüz yok. Bu kadromuzla birkaç sezon daha devam etmeyi düsünüyoruz. Hocamiz Türkiye’de futbol konusunda tecrübeli isimlerinden birisi. Bugüne kadar sayisiz takim çalistirmis ve birçok takimi dipten alarak yukarilara tasimis. Yeni Malatyaspor’un kümede kesinlikle kalabilecegini söyledi.

Hepimiz mücadelemizi sonuna kadar verecegiz” dedi.



"Puan silinmesi halinde diger takimlarin da pozisyonu etkilenir"

TFF tarafindan verilen puan silme cezasinin henüz resmilesmedigini, kararin iptali için Cumhurbaskani ile görüsme yapildigini da açiklayan Yaman, “Puan silinme cezasiyla ilgili 5 kulübün yönetim olarak itiraz dilekçelerinin Cumhurbaskani’na iletildigini ifade eden Yaman, “Gelecek güzel haberleri bekliyoruz. Resmi olarak puanlar silinmedi ama silinme ihtimali kuvvetli. Diger kulüp baskanlariyla birlikte Cumhurbaskanimiz ile görüstük. Sonuç itibariyla bu puanlar alin teriyle alinmis puanlar. Mevcut futbolcularin ve teknik heyetin bu cezada hiçbir suçu yok. Umarim tüm kulüpler için olumlu bir karar çikar. Silinmesi halinde zaten kafa kafaya gittigimiz diger takimlarin da puanlari silinecek. Bu bizi etkiledigi kadar diger takimlarin da ligdeki pozisyonunu etkiler” seklinde konustu.

Genç ve gelecek vaat eden bir kadroya sahip olduklarinin altini çizen Ahmet Yaman, “Hiçbir oyuncumuz henüz tam olarak degerini bulmus degil. Bulsa dahi satamayiz. Ligi mevcut kadromuzla tamamlamaliyiz. Eger sezon sonunda ligde kalirsak, para edecek oyunculari tek bir sartla verebiliriz. O da transfer tahtasini açmak için. Tahtayi açmak için gerekli diger parayi karsilayabilirsek bu gerçeklesir. Yoksa hiçbir oyuncumuzu satmayacagiz. Gelecek sezonda ayni oyuncu grubuyla lige devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA