2022 Ampute Futbol Dünya Kupasi Açiklamasi Türkiye Açiklamasi 3 - Fransa Açiklamasi 0

2022 Ampute Futbol Dünya Kupasi A Grubu ilk maçinda Ampute Futbol Milli Takimi, Ülker Stadyumu’nda karsilastigi Fransa’yi 3-0 maglup etti.

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupasi’nda heyecan basladi.

Turnuvanin açilis maçi Türkiye ile Fransa arasinda Ülker Stadyumu’nda oynandi. Müsabaka öncesinde sarkici Derya Ulug konser verdi. Daha sonra turnuvanin açilis seremonisi gerçeklestirildi ve katilan ülkelerin sporculari ile teknik ekipleri saha çevresinde kortej geçisi yapti.

A Grubu ilk maçinda Ampute Milli Takimi, Fransa ile karsi karsiya geldi. Milliler sahaya Erdi Arslan, Ismail Korkmaz, Fuat Tastan, Kemal Güles, Okan Sahiner, Ömer Güleryüz ve Savas Kaya müsabakaya basladi.

Fransizlar ise Saliou Sall, Billy Lunaschi, Jerome Raffeto, Nabil Labhilil, Jonathan Caille, Sofiane Benhamed ve Barthelemy Teuam Koam ile sahaya çikti.

Ay-yildizlilar, maçin 10. dakikasinda Kemal Güles’in golü ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin 23. dakikasinda Okan Sahiner’in attigi golle milliler skoru 2-0’a getirdi ve ilk yari böyle sonuçlandi. A Milli Takim, 48. dakikada Rahmi Özcan’in attigi golle farki 3’e tasidi. Karsilasmanin geri kalaninda baska gol olmayinca milliler, sahadan 3-0 galip ayrildi ve Ampute Futbol Dünya Kupasi’na 3 puanla baslamis oldu.

Ampute Futbol Milli Takimi, A Grubu ikinci maçinda pazar günü saat 20.00’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde Liberya ile karsi karsiya gelecek.

Kaynak: İHA