Juan Mata Açiklamasi 'Galatasaray'a Sampiyon Olmak, Unvanlar Kazanmak Ve Oynamak Için Geldim'

Galatasaray’in Ispanyol futbolcusu Juan Mata, sari-kirmizililara sampiyon olmak, unvanlar kazanmak ve oynamak için geldigini söyledi.

Galatasaray’in Ispanyol futbolcusu Juan Mata, GS TV’ye açiklamalarda bulundu. Sari-kirmizili forma ile ilk maçinda neler hissettiginin sorulmasi üzerine Mata, "Ilk defa Galatasaray formasi giydigim için çok gurur duydum. Arkadaslarimla birbirimize alismaya basladik. Birlikte oynuyor olmamiz ve binlerce taraftarin oldugu dostluk maçinda sahada olmak gerçekten harika bir histi. Uzun bir aradan sonra, antrenman yapmamis ve takimla oynamamis biri olarak sahada olmak benim için önemliydi. Kendimi gözlemleme ihtiyaci hissettim. Ama arkadaslarimla iyi bir baglanti kurabildigimi ve iyi bir performans çikarabildigimi gördüm. Dolayisiyla oynadigim için mutlu oldum" diye cevap verdi.

"Süreç çok hizli gelisti"

Transferinin çok hizli gelistigini belirten 34 yasindaki futbolcu, "Çok hizli bir sekilde imzalari attik. Kariyerimin bu döneminde Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamaya ihtiyacim vardi. Buraya, sampiyon olmak için, unvanlar kazanmak için ve tabii ki gerçekten oynamak için geldim ve bunu da çok istiyordum. Dolayisiyla hizli bir sekilde gelisti. Transfer dönemi bitmek üzereydi. Benim menajerim de hocamizla çok hizli bir sekilde konusmalari gerçeklestirdi. Biz de zaten çok heyecanliydik buraya gelmek için. Hizli bir sekilde uçaga atladim ve transfer dönemi kapanmadan önce buraya geldim" seklinde konustu.



"Türkiye ile iliskim çok eskiye dayaniyor"

Futbol kariyeri hakkinda konusan Ispanyol futbolcu, "Benim aslinda Türkiye ile iliskim çok eskiye dayaniyor. Benim, Ispanya milli takimiyla maçimi hatirlarsak, ilk önce Bernabeu’da Türk Milli Takimi ile karsilasmistik. Ikinci maçimiz da burada Istanbul’da eski Ali Sami Yen Stadimizda oynamistik. O yüzden, o zamandan gelen bir baglantim var Türkiye ile. Valencia’dan sonra Chelsea’ye geçtim. Ardindan Manchester United’da 8 yil geçirdim. Çok harika taraftarlar ve harika statlar vardi orada. Çok keyif aldim. Güzel bir kariyer geçirdigimi düsünüyorum. Simdi de bu güzel sehrin (Istanbul) tadini çikarmaya çalisiyorum. Burada da çok heyecanliyim. Çok güzel bir yere geldim. Geçmiste burada (Türkiye’de) oynamistik ama bir takimda oldugun zaman, baska bir takima gitmeyi hayal etmek çok zor. Çünkü o zaman kendi takiminiza odaklanmis oluyorsunuz. Bursaspor ile, Fenerbahçe ile, Basaksehir ile oynadik. Çok büyük Türk oyuncular vardi. Mesela Arda Turan gibi. Onlari gördügüm zaman heyecanlaniyordum, ne kadar güzel oynuyorlar diye düsünüyordum o zamanlar" dedi.



"Burada büyük bir enerji var"

Galatasaray hakkindaki düsüncelerini anlatan Juan Mata, "Çok uzun zaman geçirmedim fakat burada büyük bir enerji var. Gerçekten birlikte çalistigimiz herkes bize yardimci oluyor. Harika bir atmosfer kurulmus durumda. Yabanci arkadaslarla da, Türk arkadaslarla da gerçekten siki bir iliski kurabildik. Sadece sahanin içinde degil, sahanin disinda da, insani degerler olarak baktiginizda birbirimiz ile iyi uyum saglayan, çok kaliteli insanlarla birlikte oldugumuzu hissediyoruz. Istanbul’u çok fazla görmek için zamanim olmadi. Fakat bence çok büyük bir kültür var. Çok büyük bir tarihin parçasi ayni zamanda. Onu da çok görmek istiyorum. Biraz daha zamana ihtiyacim var. Bu büyük sehri görmek ve tanimak için daha fazla zamana ihtiyacimiz oldugunu düsünüyorum" degerlendirmesinde bulundu.

"Okan hocanin oyunculariyla yakin iliskiler kuran bir insan oldugunu düsünüyorum"

Teknik Direktör Okan Buruk için ise Mata, "Okan Hoca ile yaklasik 2 haftadir çalisiyoruz. Yeni tanistik ama Basaksehir’in hocasi oldugu zaman onlara karsi oynamistik ve burada onlara kaybetmistik. Çok büyük bir insan oldugunu düsünüyorum. Oyunculariyla yakin iliskiler kuran bir insan oldugunu düsünüyorum. Hatta bizimle birlikte antrenmanlara çikiyor ve kalitesini gösteriyor. Gerçekten eger bizim ile birlikte oynayabilseydi çok sansli olurduk" açiklamasinda bulundu.

"Hem Türk oyuncular hem de yabanci oyuncular olarak kadromuz kaliteli"

Takimda kaliteli futbolcular oldugunu belirten deneyimli futbolcu, "Büyük takimlardan gerçekten en üst seviyedeki oyunculari getirmek için büyük efor sarf etti kulüp. Hem Türk oyuncular hem de yabanci oyuncular olarak düsündügümüzde kadromuz gerçekten kaliteli. Bütün oyuncular çok kaliteli ve tahminim o ki, hocamiz da bu oyuncularin kalitesinden memnun. Bir takimin sampiyon olmasi için birlik olmasi gerekiyor. Sampiyonluklar bireyler tarafindan kazanilmiyor. Dolayisiyla birbirimizi tanimaya devan ediyoruz. Bu tanimanin sonucunda da daha iyi bir takim gibi oynamayi ögreniyoruz. En sonunda da sampiyon olmak için mücadeleye devam ediyoruz" diye konustu.

Kariyerinde bir lig sampiyonlugunun olmamasinin hatirlatilmasi üzerine Juan Mata, "Süper Ligi, hocamizla, takim arkadaslarimizla birlikte kazanmak mükemmel olur. Süper Lig sampiyonu olmak için çalisiyoruz. Sampiyon oldugumuzda da, taraftarimizla birlikte kutlama yapmak su anda en çok istedigim sey" açiklamasini yapti.

"Daha fazla puan kazanmamiz için taraftarlarimizla birlikte olmamiz gerekiyor"

Galatasaray taraftarlarin çok farkli oldugunu söyleyen 34 yasindaki futbolcu, "Büyük kulüplerde çok tutkulu taraftarlar önceden görmüstüm. Fakat buraya geldigimde, özellikle iki hafta önceki lig maçini tribünde izlerken, oradaki taraftarin bizi tutkuyla destekliyor olmasi gerçekten farkli bir seviyeydi benim için. Evdeki maçlarimizda, stadimizdaki maçlarimizda, kendimizi göstermek için onlarin da bize destegi gerekiyor. Daha fazla puan kazanmamiz için birlikte olmamiz gerekiyor ve taraftarin bu tutkusu çok önemli diye düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Takimdaki genç futbolcular için de konusan Mata, "Kerem ve Yunus için konusmak gerekirse, kanatta bize çok yardimci olan, bire birde çok iyi oyuncular. Genç olduklarini da düsünürsek, gerçekten çok kaliteli oyuncularimiz var. Onlar için devamli olmak önemli. Hem bizim maçlarimizda hem de milli takimda oynamalari açisindan süreklilige ihtiyaçlari oldugunu düsünüyorum. Hep en üst seviyede oynamalari için. En üst seviyedeki oyuncu ile diger oyuncular arasindaki fark bence sadece mantalite farkidir. En üst seviyede oyuncu olmak için her gün antrenman yapmak, kendini ciddi bir sekilde o antrenmana vermek gerekiyor. Bunu yaptiktan sonra zaten her oyuncu üst seviyede olur. Ben Mata olarak, onlara bu tarz bir tavsiye verirdim" seklinde konustu.



"2017’de kurdugumuz Common Goal’de normal hayat ile futbolu birlestiriyor"

Futbolcular olarak sosyal sorumluluk projelerini fark etmelerin gerektigini vurgulayan Juan Mata, "Futbolcular olarak özel bir yerdeyiz. O özel yerde olmanin da getirdigi bazi sorumluluklar var tabii ki. Sporun, özellikle de futbolun insanlara sira disi bir sekilde yaklasma özelligi var. 2017’de kurdugumuz Common Goal’de normal hayat ile futbolu birlestiriyor ve maasimizin belli bir yüzdesini bagisliyoruz. Toplumu daha sürdürülebilir ve yakin sekilde tutacak sekilde bir proje yapalim istedik. Ilk basta tek bir oyuncu olarak basladim. Su anda bu proje içerisinde 300’den fazla oyuncumuz var. Gerçekten çok yararli oldugunu düsünüyorum, futbolla birlikte toplumu olusturmasi ve yardimci olmasi açisindan. Çok güzel bir duygu. Kendini tamamlanmis hissetmeni saglayan bir duygu. Yardimci olmaya çalistigin insanlari ziyaret edip onlarla tanisabilmek, yüz yüze gelebilmek gerçekten çok hos bir duygu. Dünya etrafinda Oscar Vakfi da (Organisation for Social Change Awareness and Responsibiliyt) diger çalistigimiz vakiflar da nasil isler çikariyorlar, ne kadar büyük isler çikariyorlar, onu gidip görmek çok güzel bir duyguydu. Biz üyeleri olarak, bu vakiflar nasil çalisiyor, neler yapiyor, ne kadar efor sarf ediyorlar, onu görmek gerçekten çok hosumuza gidiyor. Ayni zamanda herkesin katilabilecegi, dünyanin en büyük kulübünü kurma sansi yapiyor. O da gerçekten harika bir duygu" ifadelerini kullandi.

Hiçbir zaman birakmayi düsünmedigini vurgulayan basarili futbolcu, "Çünkü hayalim profesyonel futbolcu olabilmekti. Ve bu, hayatta karsima çikan tüm engelleri geçmek için motivasyonum oldu. Her seferinde basarili oldum. Ve bu mücadeleyi daima sürdürdüm" dedi.



"Annem, babam ve kardesimin destekleri sayesinde kendimi gelistirebildim"

Hayatindaki kahramanin sorulmasi üzerine Juan Mata, "Babam, annem ve tabii ki kardesim derdim. Babam futbol oyuncusuydu. Çok küçük oldugum zamanlardan itibaren beni sahalara götürüyordu. Annem, babam ve kardesimin destekleri sayesinde kendimi gelistirebildim. Egitimimde ve kim oldugumda çok büyük pay sahibidirler. Onlar sayesinde bu yerlere geldim. Onlarin destegi ile geldim" diye konustu.



"Annem ve babam 1964 dogumlu oldugu için 64 numarayi giydim"

Galatasaray’da 64 numarayi neden seçtigini anlatan Ispanyol futbolcu, "Önemli bir numara oldugu için genelde 10 numara ile çikiyordum maçlara. Hosuma gidiyordu. Futbolda önemli olan ofansif orta sahanin giydigi bir numaraydi. Manchester United’da da 8 numara ile sahaya çikiyordum. Küçüklügümden beri hosuma giden bir numaraydi 8. Orada gururla tasidim 8 numarayi. 10 numarayi Rooney gidiyordu, ondan alabilmek çok zordu (gülerek). Annem geçen yil vefat etti. 1964 dogumlu kendisi. O yüzden her zaman benimle oldugunu hissetmenin bir yolu olarak düsündüm ve 64 numarayi giydim. Babam da ayni yil dogumlu. 64 numarayi giydigimde onlari yanimda hissediyor gibiyim" seklinde konustu.



"Spor yönetimi üzerine, antrenörlük üzerine masterler da yaptim, kurslara da katildim"

Son olarak egitiminden bahseden Juan Mata, "Real Madrid B’de 18 yasindayken, oynadigim dönemlerde basladigim bir spor marketing bölümü vardi. O zamandan beri egitimimi devam ettiriyorum. Madrid’den ayrildiktan sonra bunu devam ettirebilmek zor oldu. Hala eksiklerim var fakat ileride onu da tamamlayacagim. Spor yönetimi üzerine, antrenörlük üzerine son yillarda özellikle masterler da yaptim, kurslara da katildim. Orada da devam ediyorum ayni zamanda. Ama su an odaklandigim sey futbol. Fakat bunun yaninda baska bir sey yapmayacagim anlamina gelmiyor. Kendimi baska seylerde de gelistirebilmem gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA