Erden Timur Açiklamasi 'Tekrar Avrupa Sampiyonu Olacagiz'

Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, "Biz 5 yillik plan ortaya koyduk. Tekrar Avrupa sampiyonu olacagiz dedik" dedi. Timur, eski futbolculari Arda Turan için de jübile maçi yapmayi düsündüklerini söyledi.

Galatsaray Sporif AS Baskan Vekili Erden Timur, gündeme iliskin kulüp televizyonuna açiklamalarda bulundu. Timur, kulüplerin temel amacinin memleketi kalkindirmak oldugunu söyleyen Timur, "Önce kendi memleketine, sonra dünyaya bir seyler yapmak. Bir basari olacaksa bunsuz oldugunda bereketsiz oluyor. Gerçek sevgi iklimi olmadiginda basari olmuyor. 3.5 ayda ne oldu? Herkes takip ediyordur. Geçmis dönem baskanlarimiz örnegin sayin Adnan Polat. Florya’ya geldi. Ada’nin açilisina geldiler. Burak Elmas geldi. Insanlara açik olmak gerekiyor. Kimseyi yargilamamak gerekiyor. Herkes iyi niyetle bir seyler yapmaya çalisiyor. Geçmis için de gelecek için de. Sevgi iklimini sadece Galatasaray’a degil, Türkiye’ye yaymamiz gerekiyor” seklinde konustu.



"Marcao bize ciddi bir para kazandirdi"

Dünya yildizlarinin Türkiye’ye gelisi ile ilgili kendisinin ön plana çikarilmasi hakkinda konusan Erden Timur, "Ben ön plana çikiyorum. Ancak basketboldaki gibi bu ekip isi. Bir çok insanin emegi var. Herkese, basta baskanim olmak üzere, tüm üyelere; sonra Okan hocamiza tesükker ediyorum. Gerçekten gece gündüz çaba sarfetti. Oyuncu izledi, takim isleri vardi. Gece 3’lerden, 4’lerden önce Florya’dan gidilmiyordu. Bazen bize çay getiriyorlardi. Onlar da bize hakkini helal etsin. Ugur Yildiz çok önemli is yapti. Cenk Ergün çok önemli is yapti. Sadece 13 oyuncu alinmadi, 26 oyuncu gönderildi. Geçen sene de seçim geç olmustu ama Fatih Hoca’miz vardi. Iki ayda her sey yapildi. Herkes gecelere kadar çalisiyordu. Sosyal medya ekibine, çok güzel bir sekilde bunu lanse ettiler. Marcao gitti, bize ciddi bir para kazandirdi. Eski yönetimlere de tesekkür ediyorum” açiklamasini yapti.

Transferde ikna süreci

Transferlerin ikna sürecinde ekip olarak mücadele ettiklerini söyleyen Timur, "Giden herkese de tek tek tesekkür ediyorum. Alpaslan Dikmen’in çok güzel sözü vardir. Ter döken, tüm giden herkese tesekkür ediyoruz. O yüzden bu süreç ekip isi ve bu kadar insanin çok emegi var. Dört ay, seçimle birlikte gece dörtten önce uyudugumuz çok nadirdir. Oyunculari ikna süreçlerinde tüm ekip olarak mücadele ettik. Insanlarin karar verme süreçleri sadece para degil. Insan kendisini karsidaki yerine koyunca, biz ’garanti oyunculara ihtiyacimiz var’ demistik. Gelecegi de planlamistik. Orta üst kulüplerden teklif almasi lazimdi. Winner (Kazanan) karakteri olacak, sampiyonluk isteyen oyuncu olacak. Oyuncunun önceligi para olmayacakti. Bugüne kadar Türkiye Ligi’nde genelde maasi iki ile iki buçukla çarpilmis, dört sene kontratlar verilmis. Bizim aldigimiz oyuncularin dördü aldigi maasin daha azina aldi. Bir tane 140 bin Euro daha fazla verdigimiz bir oyuncu var” degerlendirmesini yapti.

"Tekrar Avrupa Sampiyonu olacagiz"

Erden Timur, sari-kirmizili takimin yas ortalamasinin geçen seneden 2 yas daha az oldugunu dile getirerek, "Kendisini ispat etmis, elit takimlardan teklif alan iki oyuncu da var. 23-24-25 yas oldugunda rakamlar daha farkli oluyor. Neye ikna ettik, bir plan anlattik. Bence samimiyete, kararliliga ikna olur. Rasyonalite çok önemli ama bir beyin bes beyni ikna etmeye çalisirken, kalp bin kalbi fetheder. Biz 5 yillik plan ortaya koyduk. Tekrar Avrupa sampiyonu olacagiz dedik. Akademi organizasyonundan tutup da, uluslararasi futbol insanlariyla bir seyler ortaya koyduk. Finansmani da anlattik. Uzun sürüyor. Esnemedik. Dedigimiz gibi, bizim için bir turnusoldu. Karakterli oyuncular. Sadece winner karakterli degil. Uluslararasi bir sirketle 15-16 sayfalik karakter analizi yaptirdik. Çok önemli karakterler getirdik" açiklamalarini yapti.

“Arda Turan için jübile düsünüyoruz”

Geçtigimiz günlerde futbolu biraktigini açiklayan Arda Turan için bir jübile maçi planladiklarinin altini çizen Erden Timur, "Arda Turan, çok büyük bir Galatasaraylidir. Galatasaray taraftarinin her zaman sahiplenmesi, sahip çikmasi gerekir. En kariyerli yerli futbolcudur ve gurur duymaliyiz ki Galatasaraylidir, altyapimizdan çikmistir. Barcelona, Atletico Madrid gibi kulüplerde oynamis, Avrupa’da finaller oynamis. Teknik adamlik olarak Fatih Terim’dir, futbolculuk ta da en basarilisi Arda Turan’dir. Arda’ya jübileyi düsünüyoruz. Ayrica Galatasarayimiza hizmet vermis ve jübile yapmamis diger oyuncularimiz için de ayni seyi düsünüyoruz. Hiçbir sey için geç degildir. Baska bir sey düsünüyoruz. Okan Hocamiz da bu konulara çok önem ve deger veriyor” ifadelerini kullandi.

Transfer açiklamasi

"Gelecek senenin transfer stratejisini yaptiniz mi?" seklinde sorulan soruya ise Erden Timur, "Dört oyuncumuzun sözlesmesi bir yillik. Aslinda yüksek maas. Oliviera’nin sözlesmesi dört yillik. Porto’daki sözlesmesi de dört yillikti. Maaslar düstü. Bonuslar kismi çok çok farkli. Çok ufak rakamlar. Uzama opsiyonlarinda 20-25 maç, ilk 11. 45 dakika koydugumuz bir yerde uzatmalar dahil degil. Bunun amaci oyuncunun kafasi rahat olsun istedik. Gelecek seneyi planlamak için birer yillik planlamayi yaptik. Hangi yasta olursa olsun, her oyuncu dört ve bes yil sözlesme ister. Bir yillik sözlesme nedeni oyuncunun ne kadar istedigini gösteriyor. Gelecek yil için çok önemli planlar yapiyoruz. Detay veremem. Su anki rakiplerimiz gibi bizim de 5-6-7-8 ay zamanimiz var. Farkli stratejilerimiz var. Scouting anlaminda farkli bir yapilanma olusturacagiz. Degisiklikler olacak. 7 ayri bölgeye ayriliyoruz. Oyuncu analiz, takip kismi farkli bir sekilde çalisacagiz. Bunlarin izlenmesi yazilimla olacak. Hepsi gelecek seneki havuzu gelistirmek için olacak. Galatasaray sadece kendisine alacagi degil, alip kiralayacagi oyuncular olacak. Sadece bizden yetisen oyuncudan para kazanmayacagiz. Baska kulüplere de göndererek genis bir planimiz var" cevabini verdi.

TFF ve hakem açiklamasi

"TFF ve hakem kurullarina bir uyari olacak mi?" seklinde yöneltilen soruya Erden Timur su cevabi verdi:

"Çok sert açiklama ne kadar fayda veriyor. Empati yapmak lazim. Burada bence bir sahtecilik var. Karar verici insanla yüz yüze bakip sonra elestiriyorsunuz. Orada konusurken elestirin, orada gösterdiniz veya göstermediniz; çikip esip gürlüyorsunuz. Kendinizi o kisinin yerine koyun. "Disarida kendi taraftarina mesaj veriyor" derim. O isinin nezdinde samimiyetsiz bir imaj veriyorsunuz. Tüm maçlari analiz edip, karsi tarafa bunu anlatmaniz gerekiyor demistik. Ancak veriyle bunu yapmalisiniz. Her kurumda bir yapi vardir. Medyaya baktiginizda çok az Galatasarayli insan var. Sunun samimiyetini sorgularim. Bagirdin, çagirdin... Taraftar diyor ki, ’Galatasaray’in hakkini çok iyi savundun’ ancak bu, bunu bir yere ispat etmek, kendinden emin olmamaktir bence."

Kaynak: İHA