Emniyetten Taraftara Sagduyu Çagrisi

Yozgat Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, hafta sonu oynanacak Yozgatspor 1959 FK-Yozgat Belediyesi Bozokspor maçi öncesi, taraftarlara sagduyu çagrisinda bulundu.

Bölgesel Amatör Lig’inde (BAL) 2022-2023 futbol sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla baslayacak. Bu yil Yozgat’in iki merkez takimi Bölgesel Amatör Lig’de ilk kez ayni grupta mücadele edecek. 6. Grupta yer alacak Yozgatspor 1959 FK ve Yozgat Belediyesi Bozokspor takimlari, sampiyonluk için yarisacak.

Pazar günü Yozgat Sentetik Sahada ligin ilk maçinda karsilasacak Yozgatspor 1959 FK ve Yozgat Belediyesi Bozokspor maçi öncesi Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Polis Evi’nde kulüp müdürleri ve taraftarlar grubu liderleri ile bir araya geldi.

Bölgesel Amatör Lig’de Yozgat’in iki güzide takiminin ayni grupta mücadele edecegini belirten Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Yozgat Valisi Ziya Polat öncülügünde karsilasma öncesi Il Spor Güvenlik Toplantisini gerçeklestirerek gerekli tedbirlerin alindigini söyledi.



Karsilasma öncesi iki takimin yönetici ve taraftar grubu baskanlariyla bir araya gelmek istediklerini de ifade eden Esertürk, “Dünyadaki 3 milyona yakin Yozgatlinin Pazar günü oynanacak müsabakayla gurur duymasi, dostluk ve kardeslik açisindan birliktelik olusturmasi amaciyla bir araya gelelim istedim. Burada her iki takim yöneticileri ve taraftar grubu liderleri de bu birliktelige eslik ettiler ve her iki takimda beyanlariyla Pazar günü oynanacak müsabaka sonuç ne olursa olsun sahadaki futbolcularin tamamini hep birlikte alkislayacaklarini ifade ettiler. Bu beyanlari beni ziyadesiyle mutlu etti. Ben ümit ediyorum ki her iki takimin taraftari da netice ne olursa olsun birbirlerini Pazar günü oynanacak müsabakada alkislayacak.” dedi.

Emniyet olarak müsabakada güvenlik tedbirlerini aldiklarini da belirten Esertürk, “Bu tedbirler hemserilerimizin müsabakaya rahat ulasabilmesi ve müsabakada herhangi bir problem yasamamasi için. Biz emniyet olarak üzerimize düseni yapacagiz. Ben de bir sezon boyunca her iki takima, futbolcularina kazasiz ve belasiz bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. Bir takimimiz insallah gruplara çiksin, 3’üncü lige çiksin. Diger takimda gelecek sezon için ayni çabayi göstersin ve Yozgatlilar kazansin. Her iki takimda kazansin.” seklinde konustu.

Iki takimin kulüp müdürleri ise karsilasmanin birlik ve beraberlik içerisinde, dostluk çerçevesinde geçecegini belirtirken taraftarlar grubu liderleri ise maç sonu yenen takimin tribüne çagrilarak alkislanacagi sözünü verdi.

Kaynak: İHA