Van Büyüksehir Belediyesi Gürpinar'da 13 Kilometrelik Asfalt Yapti

Van Büyüksehir Belediyesi, Gürpinar ilçesine bagli Mollahüseyin ve Tutmaç mahalle yollarini asfaltladi. 13 kilometrelik 2 mahalle yolu tüm altyapisiyla yenilenerek sicak asfalta kavustu.

Van Büyüksehir Belediyesi yüz ölçümü bakimindan Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Gürpinar’daki yol agini daha konforlu hale getirmek için yogun bir çalisma yürütüyor. 13 ilçede oldugu gibi Gürpinar’da da sezon basindan bu yana hummali bir sekilde çalisan Yol Yapim Bakim ve Onarim Daire Baskanligi ekipleri 13 kilometrelik Mollahüseyin ve Tutmaç mahalle yollarini asfaltladi. Daha önce stabilize olan ve ciddi anlamda tahrip olan yollarda toprak isleri, sanat yapilari ve PMT serimi yapildi. Ardindan Bitümlü Sicak Asfalt (BSK) yapilan yollar daha konforlu ve güvenli hale getirildi.

Çalismalari tamamlanan yollarda Ulasim Dairesi Baskanliginca yol çizgi çalismasi da yapilacak. Ayrica sezon basindan bu yana ilçede yogun bir çalisma yürüten Büyüksehir Belediyesine bagli ekipler, bir yandan asfalt çalismalarini yaparken, bir yandan da stabilize, genisletme, reglaj, kutubaks gibi yol altyapi çalismalari yapiyor.

Kaynak: İHA