Dünya Göçebe Oyunlari'na Katilacak Kastamonulu Sporcular Yola Çikti

Kusak güresi ve ’kurash’ branslarinda hazirliklarini tamamlayan Kastamonulu sporcular, Dünya Göçebe Oyunlari için yola çikti. Sporcular, organizasyonda dereceye girerek Kastamonu ve Türkiye’yi en iyi sekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Dünya Göçebe Oyunlari’nin 4’üncüsü bu yil 29 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasinda Bursa’nin Iznik ilçesinde düzenlenecek. Düzenlenecek organizasyonda Kastamonulu 3 sporcu da kusak güresi ve ’kurash’ branslarinda mücadele edecek. Çalismalarini tamamlayan sporcular, Dünya Göçebe Oyunlari için yola çikti. Sporcular Dünya Göçebe Oyunlarinda dereceye girerek Kastamonu ve Türkiye’yi en iyi sekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Bölge ve Dünya Göçebe Oyunlari antrenörü C. Durukan Karabudak, “Oyunlara 102 ülkeden 3 binden fazla sporcu katilacak. Bizlerde oyunlara Kusak güresi ve Kurash branslarinda katilim gösterecegiz. Kastamonu’dan ilk kez Dünya Göçebe Oyunlarina katilim saglayacak olmanin heyecani içerisindeyiz. Türk tarihinde önemli bir yer edinmis olan Türk göçebe tarihimizin canlandirilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi noktasinda önem tasiyan bu organizasyona Kastamonu’dan Erdem Sefa Yasar, Hasan Can Kolcu, Okan Yildirim ile birlikte katilim saglayacagiz. 3 yildir Türkiye’de düzenlenen çesitli organizasyonlarda derece elde etmis sporcularimizla organizasyona katilma hakki elde ettik. Bizler de uzun bir süredir bu organizasyon için hazirlaniyoruz. Sporcularimiza güvenimiz tam, derece elde edeceklerine inaniyoruz. Bugün insallah Bursa’ya harekete edecegiz. Ilk maçimiz 1 Ekim’de gerçeklesecek. Kastamonu’yu en iyi sekilde temsil etmeye çalisacagiz” dedi.

Kaynak: İHA