Büyüksehir Atil Haldeki Stadi Amatör Spora Kazandirdi

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Derebahçe Stadi’na yeni bir çehre kazandirdi. Stat, yapilan düzenlemeler ile birlikte FIFA standartlarina uygun hale getirildi. Baskan Demir, “Her alanda oldugu gibi spora da önemli hizmetler ve tesisler kazandiriyoruz. Stat yenilenen hali ile modern bir tesise dönüstü” dedi.



Samsun Büyüksehir Belediyesi, Kadinlar Futbol Birinci Lig’de mücadele edecek olan Yabancilar Pazari Spor Kulübü (YAB-PA) ile Bölgesel Amatör Lig (BAL) takimlarindan Büyüksehir Belediyespor ve Karasamsun Futbol Kulübü’nün kullandigi Derebahçe Stadi’ni bastan asagiya yeniledi. Proje kapsaminda 2 bin 680 koltuk kapasiteli stadin koltuklari degistirildi. Tribünler, soyunma odalari, tuvaletler, hakem odasi ve kafeterya alanlari tadilattan geçirildi. Ayrica 9 bin metrekare alan içerisinde 55 milimetrelik yeni sentetik çim yapildi. 20 metre uzunlugunda projektör direkler dikilerek stadin aydinlatmasi da saglandi.

"Amatörde büyük sevinç"

Stadin örnek bir tesis haline getirilmesi amatör spor camiasina da büyük sevinç yasatti. Stadi yenileyen Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’e tesekkür eden Yabancilar Pazari Spor Kulübü Baskani Ali Akyüz, "Amatör olarak sevinçliyiz mutluyuz. 15 yildir atil olan bir saha Samsun amatörüne yeniden kazandirildi ve sikintilarimiz da sona erdi. Lig maçlarimiz ve ayni zamanda amatörde sikismis olan maçlarimiz burada oynanacak. Eskiden çok zorluk çekiyorduk. 2 tane saha 93 amatör kulüp var. Maçlarimiz oynanmiyordu. Erteleniyordu. Bu konuda tekrar baskanimiza tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Sahanin tribünlerden soyunma odalarina varincaya kadar tamamen degistigini de dile getiren Akyüz, “Bugün burada profesyonel bir takim da maç yapabilir. Samsun, futbolun besigi olan bir kent. Kisitli imkanlar ortadan kalkti. Insallah daha çok futbolcu yetisecek. Amatör spora ve sporculara verilen önem bizleri mutlu ediyor. Amatör deyip geçmemek lazim. Samsun’da yaklasik on binlerce lisansli sporcu var. Baskanimiz bu kadar çocuga bir yol açti. Kendisine sükranlarimizi sunuyorum” seklinde konustu.

Sporculardan tesekkür

5 sezondur amatörde ter döktügünü dile getiren Karasamsun Futbol Kulübü Sporcusu Alperen Süer, “Büyüksehir Belediyesi gerçekten amatörü destekliyor. Eski saha çok kötüydü. Su an zemini olsun soyunma odalari, tribün her sey çok degisti. Baskanimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ederim" diye konustu.

Karasamsun Futbol Kulübü sporcularindan Emre Demir de, “Eski saha berbat bir durumdaydi. Yagmurda çim kalkiyordu. Her yerimiz çamur oluyordu. Ama su an çok güzel oldu. Genç yeteneklere deger veren baskanimiza tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise “Her alanda oldugu gibi spora da önemli hizmetler ve tesisler kazandiriyoruz. Derebahçe Stadi da bunlardan biri. Stat yenilenen hali ile modern bir tesise dönüstü. Amatör kulüplerimize ve sporcularimiza hayirli olsun" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA