Amatör Spor Haftasi Basliyor

Denizli’de, 3-9 Ekim tarihlerinde kutlanacak Amatör Spor Haftasi için Il Koordinasyon Kurulu, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman baskanliginda paydas kurumlar ve yerel yönetimlerin temsilcileri ile toplandi. Amatör sporlara ilgiyi ve farkindaligi artirmak için hafta boyunca il merkezi ve ilçelerde sportif turnuva ve etkinlikler gerçeklesecek.



Amatör sporlara ilgiyi artirmak ve dikkat çekmek için her yil Ekim ayinin ilk haftasi kutlanan Amatör Spor Haftasi için çalismalar basladi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün koordinesinde paydas kurumlar ve yerel yönetimlerin destegiyle gerçeklesecek haftanin programi da gerçeklesen toplantilarin ardindan netlesti. Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman Baskanliginda yapilan Il Koordinasyon Kurulu toplantisina ASKF Baskani Ayse Sarikaya, Denizli Büyüksehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkezefendi Belediyesi temsilcileri ile paydas kurumlardan yetkililer katildi.



Pazartesi kortejle basliyor

Amatör Spor Haftasi 03 Ekim Pazartesi günü saat 17.30’da kortej yürüyüsü ile baslayacak. Valilik önünden 15 Temmuz Sehitler Meydanina kadar bando esliginde gerçeklesecek yürüyüse protokol üyeleri, sporcular, Gençlik Merkezi üyesi gençler, amatör sporcular ve spora gönül veren isimlerin katilmasi bekleniyor. Yürüyüsün sonunda sporcular, hazirlanan alanda gösterilerini yapacak.

Sporla dolu bir hafta

Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca sportif turnuvalar, 3x3 Basketbol müsabakalari, Atletizm Yol Yarislari gibi faaliyetler gerçeklesecek. Turnuvalar çerçevesinde Aticilik müsabakalari Merkezefendi Poligonunda, Okçuluk Yarismalari Büyüksehir Belediye Albayrak Tesislerinde, Masa Tenisi Kinikli Spor Salonunda, Hentbol maçlari ise Hasan Güngör Spor Salonunda yapilacak.

“Amatör branslarda farkindalik olusturmayi amaçliyoruz’

Sporu tabana yaymak ve farkindalik kazandirmak için Amatör Spor Haftasinin her yil kutlandigini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, yerel yönetimler ve kurumlarimiz isbirligiyle hep birlikte yapilacak aktivitelerle spora dikkat çekeceklerini, amatör spor branslarinda farkindalik olusturmayi amaçlarini kaydetti.

Her yastan insanin spor yaparak saglikli kalabilmesi ve yeni bireylerin spora kazandirilmasi için çalistiklarini belirten Ilman, özellikle son dönemde Gençlik ve Spor Bakanligi ile Büyüksehir Belediyesinin Denizli’ye kazandirdigi spor tesislerinde ayni anda binlerce kisinin spor yapma imkani buldugunu sözlerine ekledi. Ilman, hafta boyunca yapilacak etkinliklere tüm sporseverleri ve amatör spora gönül verenleri davet etti.

Kaynak: İHA