WBA Kitalararasi Sampiyonu Hüseyin Cinkara Oldu

Almanya’nin Ludwingshafen sehrinde WBA (Dünya Boks Birligi’nin) kitalararasi sampiyonluk maçinda ringe çikan Hüseyin Cinkara, Amerikali Al Sands’i maglup etmeyi basardi.

Almanya’nin Ludwingshafen sehrinde düzenlenen WBA organizasyonunda Cruiser siklet Türk boksör Hüseyin Cinkara, Amerikali rakibi Al Sand’i ile ringe çikti. Rakibini nakavtla geçen ay-yildizli eldiven, WBA kitalararasi sampiyonlugunu kazandi.

Antrenörü Magomed Schaburow ile karsilasmaya iyi hazirlandigini söyleyen Cinkara, "Benim hizim, el hareketlerim, gözlerim, kontraya çikis tarzim, rakibi bosa çikarma gibi konular üzerine çok çalistik. Rakibi analiz ederek ona göre özel taktikler gelistirdik ve bunlari ringe çok iyi yansittik. Ikinci rauntta yere indirdim. Sol elim çok hizliydi, attigimin yüzde 95’i rakibe isabet ediyordu ve o kadar hizliydim ki rakibim yumruklarimi göremiyordu. Çok saglam yumruklar vurmama ragmen rakip iyi dayandi. Düsündügümden daha iyi geçti. Arkam çok saglamdi. Fitness antrenörüm Günter Dreher, üç ay önceden kondisyon, hiz ve güç de çok iyi çalistirdi. Ayrica maç bana yirmi dakika uzakliktaki Ludwigshafen kentinde gerçeklesti, salona gelen gurbetçiler tiklim tiklim doldurdu. Düsündügümden daha fazla izleyici geldi. Almanya’da mehteran ekibiyle canli olarak maça girdim. En büyük hayalim buydu ve gerçeklestirdim, bana büyük bir motivasyon kaynagi oldu. Örnek aldiklarim Lenox Lewis, Mike Tyson ve Muhammed Ali’ydi. Onlarin maçlarini izlerdim küçükken, onlar ringe hep insan tünelinin arasindan geçerek girerdi, ben özenirdim. Bu defa ayni seyi ben yasadim, tüm motivasyon kaynaklarim mevcuttu. O gün karsimda kim olursa olsun devirirdim. O kadar iyiydim" seklinde konustu.



Firat Arslan: "Hüseyin çok iyi performans sergiledi"

Hüseyin Cinkara’nin menajeri ve Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya sampiyonu olan Firat Arslan, sporcusunun performansindan çok memnun oldugunu söyledi.

Arslan, "Rakibimiz oldukça tecrübeli ve tehlikeli bir boksördü. 21 maçinin 18’ini nakavtla kazanirken, kaybettigi 5 maçin hepsini de nakavtla kaybetmis. Yani adam hep riske giren ve nakavti arayan bir boksördü. Ayni sekilde Hüseyin, karsisinda da oldukça sert dövüstü üçüncü rauntta Hüseyin’e sert bir yumruk atti fakat Hüseyin, saglam durarak çabuk toparladi. Ardindan rakibini iki kez sert yumruklarla hirpaladi. Sonunda hakem maçi hakkiyla durdurdu ve boksörümüz Hüseyin Cinkara, hakkiyla bu maçi kazanarak 19’uncu maçinda 19 galibiyet alarak muhtesem bir zafere daha imza atti" dedi.

Kaynak: İHA