Önder Karaveli Açiklamasi 'Burada Olma Sebebim Adanaspor'un Bana Anlattigi Projeye Inanmam'

Besiktas’tan ayrilmanin kendisi için kolay olmadigini söyleyen Adanaspor Teknik Direktörü Önder Karaveli, “Adanaspor’dan gelen teklif neticesinde baskanimizdan izin istedim, o da verdigi sözü tuttu. Kendisine çok tesekkür ediyorum. Bugün burada olma sebebim Adanaspor’un bana anlattigi projeye inanmamdir” dedi.

Spor Toto 1. Lig’de topladigi 7 puanla 12. sirada yer alan Adanaspor, Mustafa Kaplan’dan bosalan teknik direktörlük koltuguna Önder Karaveli’yi getirdi. Turuncu-beyazli ekiple 1 yillik sözlesme imzalayan Karaveli, bugün Türkiye Spor Yazarlari Dernegi Adana Subesi’nde basin toplantisi düzenledi.



“Heyecani kaybettigim gün antrenörlügü de birakmayi düsünüyorum”

Adanaspor’un hak ettigi yerin Süper Lig oldugunu dile getiren Önder Karaveli, “Hayatim boyunca inanmadigim hiçbir seyin içinde olmadim. Ne is anlaminda, ne de özel hayatimda hep inandigim ortamlarda bulundum. Bugün de burada olma sebebim Adanaspor’un bana anlattigi projeye inanmamdir. Furkan Akgül ile Bulgaristan’dayken telefonda görüstüm. Ben o telefon görüsmesi bittiginde açik söylemek gerekirse Adanaspor’da olmaya karar vermistim. Asil karari ise 1 sonraki güne biraktik. Ben kendi adima karari vermistim, çünkü beni heyecanlandirdi. O heyecani kaybettigim gün antrenörlügü de birakmayi düsünüyorum” diye konustu.



“Tek istegimiz Adanaspor’un iyi olmasi”

Besiktas’ta yasadigi süreçten de bahseden Karaveli, “Ben bir gün tesise sabah U19 Teknik Sorumlusu olarak girdim. Aksaminda A takim teknik sorumlusu olarak ayrildim. Baslangici böyle oldu. Insanin taraftari oldugu kulübü çalistirmasi kadar zor bir sey yoktur. Bir yandan güzel ama bir yandan da zordur. Adanaspor ile ilgili de benim talip oldugum sey burada çok genç bir takim var. 23.7 yas ortalamasi olan bir takim var. Bu benim için harika bir sey. Genç oyunculari ve ülkenin gençlerini seviyorum. O gençlerin enerjisini dogru oyuna çevirebilirsek çok daha farkli durumlar, sonuçlar ortaya çikacaktir. Ben ve beraber çalisacagimiz arkadaslarimizin tek düsündügü sey Adanaspor’un iyi olmasi. Tek istegimiz bu” ifadelerini kullandi.

“Ahmet Nur Çebi’ye çok tesekkür ediyorum”

Adanaspor’a gelirken Besiktas’tan ayrilmanin kolay olmadigini aktaran Önder Karaveli, “Biz sezon basinda Ahmet Nur Çebi baskanimizla bu görev için konusurken o da benim teknik direktörlük ile ilgili istegimi biliyordu. Karsilikli mutabik kaldigimiz bir konuydu. ‘Eger hocam bir gün bir takim teklifte bulunur, bu da hem seni hem de bizi mutlu ederse bu izni sana verecegiz’ demisti. Bu konuda aylar öncesinden anlastigimiz için Adanaspor’dan gelen teklif neticesinde baskanimizdan izin istedim, o da verdigi sözü tuttu. Kendisine çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Öte yandan Adanaspor Teknik Direktörü Önder Karaveli, taraftarlarin tekrar Adanaspor maçlarina gelmeleri için çaba sarf edeceklerini dile getirdi.

Önder Karaveli’ye, Adanaspor Asbaskani Furkan Akgül ve Kulüp Basin Sözcüsü Av. Erkin Doygun eslik etti.

Konusmalarin ardindan Karaveli’ye taraftarlar çiçek ve atki hediye etti.

Kaynak: İHA