Hüseyin Eroglu Açiklamasi 'Bandirmaspor Maçini Kazanmak Istiyoruz'

SAMSUN – Samsunspor’un basinda ilk antrenmanina çikan Teknik Direktör Hüseyin Eroglu, Bandirmaspor deplasmanindan galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

Samsunspor, por Toto 1. Lig’in 7. haftasinda pazar günü Bandirmaspor’a konuk olacagi maçin hazirliklarina Teknik Direktör Hüseyin Eroglu yönetiminde basladi.

Takimi ile ilk antrenmanina çikan Eroglu, futbolcularla kisa bir toplanti yaptiktan sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Bandirmaspor maçindan kazanarak dönmek istiyoruz”

Ilk maçindan galibiyetle dönmek istediginin altini çizen Hüseyin Eroglu, “Bugün ilk antrenmana çikacagim için sabirsizlaniyorum. Organizasyona dahil oldum ama hazirlikliydim. Ilk isim Bandirmaspor maçina odaklanip, takimi maça hazirlamak. Bandirmaspor geçen yil play-off finali oynadi. Saha atmosferi, maç 13.30’da ve önemli oyunculari var. Tabii ki bir güçleri var ama biz çok güçlü bir takimiz. Bu ligde mücadele etmeden, çok istemeden, saha içi organizasyonlari yapmadan basarili olamiyorsunuz. Biz de kendimizi en iyi sekilde hazirlayip, Bandirmaspor deplasmanindan kazanarak dönmek istiyoruz. Benim de ilk maçim olacak. Oyuncularimizla birlikte yakalayacagimiz bu ivme ile çok kararli bir sekilde devam edecegimizi düsünüyorum. Çagdas futbolda defansi ve ofansi birlikte yapmaniz gerekiyor. Güçlü isimlerden kurulu bir takim olabiliriz ama o isimlerle hücum da yapmak zorundasiniz, savunma da yapmak zorundasiniz. Karsimizda iyi bir rakip olacak. Her ikisini de yapip, kazanmak istiyoruz. En önemli seylerden biri bu süreçte basarili olmak. Ilk 6 maç geride kaldi. Daha önceki 2 maçta kaçan penaltilar gol olsa ilk 2 sira içerisinde yer alacaktik. Geriyi hiçbir zaman degistiremedigimize göre önümüzdeki maçlarda Bandirmaspor maçiyla birlikte istediklerimizi yapip, galibiyetle dönmek istiyoruz. Saha içinde birçok parametre gerçeklesebilir. Biz de her seye çalisip, maçin gidisatina göre sistemimizi uygulayip, basarili olmak istiyoruz” dedi.



“71 puan ilk 2’den üst lige çikmaniza olanak saglayabiliyor”

Sezon sonu 71 puan ya da üstünde bir puan alanin sampiyonluk ipini gögüsleyecegini dile getiren Eroglu, “Geçen hafta kazanan bir takim var ama bizim de kendi anlayisimiz ve bir sitemimiz var. Oyuncularin özelliklerini biliyoruz. Takim anlaminda biraz daha bunun üzerinde yogunlasmak istiyoruz. Bir anda her seyi degistiremezsiniz. Küçük küçük dokunuslarla asil hedef kazanmak. Kazandiginiz sürece yukariya dogru tirmanip, yarisin içinde oluyorsunuz. Biz de bu süreci yasamak istiyoruz. Maça kadar yapacagimiz 4 antrenman çok iyi geçecektir. Ondan sonra da maça çikacagiz. Kadroma çok güveniyorum. Normalde ilk yarida alinan 35 ya da 40 puan avantaj sagliyor. 40’in üzerine çikarsaniz çok büyük avantaj sagliyor. Daha oynanacak 12 ve alinacak 36 puan var. Sezon sonu 71 puan ilk 2’den üst lige çikmaniza olanak saglayabiliyor. Ilk yari her maçi kazanmak için çikacagiz. Güçlü oynayip, hedefe yükselmek istiyoruz. Celil ve Fofana’nin sakatliklari devam ediyor. Benim için her oyuncu degerlidir. Futbol 11 kisi ile oynanmiyor. Kadron 24-25 kisiyse oyuncular da her an hazir olmak zorunda. En büyük özelligim oynamayan oyuncularimizi hazir tutmak. Hangi oyuncum oynarsa görevini yapmak zorunda” diye konustu.

Kaynak: İHA