Gençlerbirligi'nin Yeni Teknik Direktörü Taskin Aksoy Oldu

Gençlerbirligi, Metin Diyadin’den bosalan teknik direktörlük görevine Taskin Aksoy’u getirdi. Aksoy, düzenlenen törenle 1+1 yillik resmi sözlesmeye imza atti.

Spor Toto 1. Lig takimlarindan Gençlerbirligi’nin yeni teknik direktörü Taskin Aksoy oldu. Ilhan Cavcav Tesisleri’nde gerçeklestirilen imza töreni ile Aksoy, 1+1 yillik sözlesmeyi imzaladi.

Niyazi Akdas: “Hocamiza güveniyoruz”

Kulübün eski altyapi sorumlusu Taskin Aksoy’a simdi Gençlerbirligi A takimini emanet ettiklerini belirten Gençlerbirligi Baskani Niyazi Akdas, “Taskin hoca bizim eski hocamiz. Çok sevdigimiz ve deger verdigimiz bir insan. Üstelik kulübümüzden etik olmayan bir sekilde ayrilmasi bizi o zaman da üzmüstü. Bu birliktelik onun telafisi gibi oluyor. Hocamiza güveniyoruz. Kendisi ile simdi de 1+1 yillik sözlesme imzalayacagiz. Hocamiz bizim yardimci hocalarimiz ile çalisacak. O bakimdan daha da ekonomik bir sartlarda bu isi çözmüs olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Bu kulüp sirf benim kulübüm degil”

Transfer yasagini sezonun devre arasina kadar kaldirmayi planladiklarini aktaran Akdas, “Transfer yasagini kaldiramayacagini anlayinca arkadaslarim ile yeni bir genel kurul yapma karari aldik. O dogrultuda genel kurul gerçeklestirdik. Arkadaslarim bu transfer yasagini kaldiracagina inandiklari için aday oldular. Maalesef kaldiramadilar. Ben Gençlerbirligi’ni seven bir insanim. Taraftarken de yönetimde bulundugum zamanlarda da elimden gelen katkiyi vermeye çalistim. Transfer yasagini kaldiracagimi tahmin ediyorum. Fakat bu kulüp sirf benim kulübüm degil, Ankara’nin degerli bir markasi. Herkesin sahip çikmasi gerekiyor. Cumhuriyetten önce kurulmus, elit bir kulüp. Dolayisiyla yardim alamamayi yadirgiyorum. Bu sezon transfer tahtasini ocak ayina kadar kaldirmaya muvaffak olursak takima yeni takviyeler gerekiyor. O takviyelerin kalitesine göre de bizim ligdeki durumumuz belli olur. Benim bu yil degil ama önümüzdeki yil hedefim play-off” degerlendirmesinde bulundu.

Taskin Aksoy: "Uyum süreci yasamayacagimizi düsünüyorum"

Transfer yasagi sebebiyle kadrosunda degisiklige gidemeyen baskent ekibinin oyuncularinin altyapidan olmasi ile uyum süreci yasamayacaklarini kaydeden Teknik Direktör Aksoy, “Takim tanidigim oyunculardan olusuyor. Çogu altyapi oyuncumdu. O yüzden uyum süreci yasamayacagimizi düsünüyorum. Ekip, altyapidan hocalarimdi. Heyecanliyim. Hep beraber birlik ve beraberlik olusturarak hedeflerimize ulasiriz” diye konustu.

Kaynak: İHA