Gençlerbirligi Baskani Niyazi Akdas Açiklamasi 'Hep Magdur Gençlerbirligi Oluyor'

Gençlerbirligi Kulübü Baskani Niyazi Akdas, Irfan Can Kahveci’nin, Medipol Basaksehir’e transferindeki sözlesmenin kayip oldugunu söyledi. Akdas, “Hep magdur Gençlerbirligi oluyor” dedi.

Gençlerbirligi Baskani Niyazi Akdas, yeni teknik direktör Taskin Aksoy’un imza töreninde degerlendirmelerde bulundu. Ilhan Cavcav Tesisleri’nde gerçeklesen basin toplantisinda Gençlerbirligi’nin transfer yasaginin kalkmasindaki engelin, 2 milyon 650 bin Euro tutarinda bir bedel olduguna vurgu yapan Akdas, “Sonrasinda da 800 - 900 bin Euro daha gelecek. Tabii biz devraldigimizda Euro 8-10 liraydi. Kur artisi ile borcumuz katlandi” ifadelerini kullandi.

“O paraya vermek istemedim”

Arda Güler’in satis payindan alacaklari konusunda Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç ile bir görüsme gerçeklestirdiklerini de vurgulayan Akdas, “Fenerbahçe ile konustum. Belli bir miktar para istedim. Ali Koç da teklifimin yarisini teklif etti. Ben de o paraya vermek istemedim. Eger uygun bir miktarda anlasirsak verebiliriz” açiklamasindi yapti.

“Mahkemeyi kazanacagimizi düsünüyorum”

Niyazi Akdas, eski oyunculari Taylan Antalyali hakkindaki davanin da devam ettigini dile getirerek, söyle devam etti:

“Hala mahkeme devam ediyor. Biz Gençlerbirligi Kulübü olarak o davayi kazanacagimiza inaniyoruz. Mahkeme sonucunda alacagimiz ana para 1 milyon 800 bin TL. Faizi ile 3 milyon TL’yi geçer. Abdurrahim Albayrak, bu konunun olus seklini genel kurulda anlatti. Biz de onun ifadelerini mahkemeye sunduk ve çok kuvvetli sahidimiz de var. Ben o mahkemeyi kazanacagimizi düsünüyorum. Sonrasinda da Erzurumspor, Galatasaray ve Taylan’a dava açmayi düsünüyorum.”

“Hep magdur Gençlerbirligi oluyor”

Irfan Can Kahveci’nin, Basaksehir’e transferinde imzalanan sözlesmeyi bulamadiklarini aktaran Akdas, “Benim bildigim ve duydugum, Irfan Can’in sözlesmesinde de yüzde 25’lik pay vardi. Böyle bir sözlesme rahmetli Ilhan Cavcav’in zamaninda imzalanmisti. Fakat kulübün basina geldikten sonra sözlesmeyi aradim ve bulamadim. Taslagi var ama imzali sureti yok. Eski yönetimden Göksel (Gümüsdag) Bey’e; ‘sizde sözlesmenin sureti var mi’ diye sordum. Fakat öyle bir sözlesmenin olmadigini söyledi.

Aslinda Fenerbahçe satisindan bizim yüzde 25’lik payimiz vardi. Hep magdur Gençlerbirligi oluyor. Gençlerbirligi’nin hakkini geçmiste degerli arkadaslar savunamamis” diye konustu.

Kaynak: İHA