Gemlikli Judocular Bosna'dan Madalya Ile Döndü

Gemlik Belediyespor, adini tarihe altin harflerle yazdirmaya devam ediyor. Birçok spor bransinda yetistirdigi yüzlerce sporcuyla yurt içinde ve yurt disinda pek çok basari kazanan Belediyespor, Balkan Minikler Judo Sampiyonasi’ndan da eli bos dönmedi.

24 - 25 Eylül tarihleri arasinda Bosna Hersek’in Pale kentinde gerçeklesen Minikler Balkan Türkiye Sampiyonasi’na Milli Takim ile katilan Gemlik Belediyespor Judoculari BerraÇakal ve Yagmur Kirdar gösterdikleri yogun mücadelenin ardindan kürsüde yer aldi.

Tatami’de 28 kiloda Yagmur Kirdar, 36 kiloda ise BerraÇakal gümüs madalya alarak Balkan Ikincisi oldu.

Gemlik Belediyespor Judo hocasi Ismail Yildiz, Uluslararasi bir turnuvada basariyla dönmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade ederken, daha büyük turnuvalara katilim için çalismalari sürdürdüklerini ve hedefinin Gemlik’ten olimpiyatlara katilacak bir sporculari yetistirmek oldugunu vurguladi.

Gemlik Belediyespor Baskani Durmus Uslu yaptigi açiklamasinda Gemlik’in bireysel sporlarda her gün daha iyiye dogru gittigini ve katildigi turnuvalarda kürsü mücadelesinde önemli basarilar elde ettiklerini dile getirdi. Belediyespor Kulübü’nün Gemlik’te önemli bir hizmeti yerine getirdigini söyleyen Uslu, “Gemlik Belediye Baskanimiz Mehmet Ugur Sertaslan’in da destegiyle kulübümüz önemli çalismalar yerine getiriyor. Gemlik’te spora ilgi duyan yüzlerce gencimiz, kulübümüzde kendilerini gelistiriyorlar. Yurt disindan madalya inen gençlerimiz bunun en büyük kaniti. Sporcularimiz ilçemizi Bursa’da, ülkemizde ve yurt disinda temsil ederek önemli basarilara imza atiyorlar. Her geçen gün güçlenerek yeni basarilara sahip olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA