Millilerin, Uluslar Ligi Performansinda Öne Çikanlar

A Milli Futbol Takimi, UEFA Uluslar C Ligi’nde topladigi 13 puanla grubu lider tamamlayarak B Ligi’ne yükseldi. Ay-yildizlilar rakip filelere 18 gol atarken, turnuvanin en golcü takimlari arasinda yer aldi.

A Milli Futbol Takimi, 2022-2023 sezonunda mücadele ettigi Uluslar C Ligi 1. Grubu lider olarak tamamladi. Lüksemburg, Faroe Adalari ve Litvanya ile ayni grupta yer alan ay-yildizlilar, haziran ayinda çiktigi 4 karsilasmayi kayipsiz geçerken kalesinde ise gol görmedi. Grubun ilk maçinda Faroe Adalari’ni 4-0’lik skorla geçen milliler, üst üste deplasmanda oynadigi 2 karsilasmada Litvanya’yi 6-0, Lüksemburg’u ise 2-0 maglup etti. Grubun dördüncü maçinda Litvanya’yi konuk eden milliler, sahadan 2-0 galip ayrildi. Turnuvanin Eylül ayinda oynanan maçlarda ise seri, yerini puan kayiplarina birakti. Ilk olarak Lüksemburg’u Istanbul’da konuk eden ay-yildizlilar grupta ilk gollerini de bu maçta yedi. Iki takimin karsilikli buldugu gollerle mücadele 3-3 berabere bitti. A Milli Takim, son maçta ise Faroe Adalari’na konuk oldu. Milliler, zayif rakibi karsisinda 2-1’lik sonuçla sahadan maglup ayrilirken, grupta da ilk yenilgisini aldi. 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyet elde eden milliler, topladigi 13 puanla grubu lider tamamlarken B Ligi’ne yükselmeyi basardi.

En golcü Serdar Dursun

Ay-yildizlilar, UEFA Uluslar Ligi’nde 6 maçta rakip filelere 18 gol kaydederken, en golcü isim 4 golle Serdar Dursun oldu. Cengiz Ünder, Halil Dervisoglu, Hakan Çalhanoglu ve Dogukan Sinik attiklari 2’ser golle millilerin gol yükünü çekerken, Merih Demiral, Yunus Akgün, Kaan Ayhan, Ismail Yüksek ve Serdar Gürler ise 1’er gol kaydetti.

Ay-yildizlilarin hanesine yazilan 1 gol de rakip oyuncunun ayagindan geldi.

4 futbolcu tüm maçlarda oynadi

Uluslar Ligi’nde A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 6 karsilasmada 30 farkli futbolcuya forma sansi verdi. Ferdi Kadioglu, Kerem Aktürkoglu, Serdar Dursun ve Halil Dervisoglu 6 maçta da forma giyerek turnuvanin her maçinda sahada yer alan isimler oldu. Milli futbolcular Cengiz Ünder, Yunus Akgün ve Kaan Ayhan ise 5 maçta forma giydi.

Kart raporu

Turnuvada 6 maça çikan millilerde hiçbir oyuncu kirmizi kart görmezken, aleyhine toplamda 6 kez sari kart çikti. Cengiz Ünder, 2 karsilasmada sari kart gören isim oldu.

Kaynak: İHA