Ceyhanli Güresçilerin Madalya Sayisi 69'A Çikti

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, 2021-2022 Adana il seçmeleri ve Türkiye sampiyonalarinda 24 altin, 26 gümüs ve 19 bronz olmak üzere toplam madalya sayisinin 69’a çiktigini belirtti.

2022 yilinda Türkiye’nin birçok sehrinden altin, gümüs ve bronz madalyalarla dönen Ceyhan Belediyesporlu güresçiler, Adana Büyüksehir Belediyesi’nin Kozan ilçesinde düzenledigi Ismet Atli Karakucak Güresleri’nde de 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronzla turnuvanin yildizi oldu.

40 kilogramda Yigit Hamza Egemen ile 45 kilogramda Efe Ramazan Karatas’in altin madalya kazandigi Ismet Atli Karakucak Güresleri’nde 35 kilogramda Baris Ugur; gümüs, 65 kilogramda Resul Avsar da bronz madalyanin sahibi oldu.

Ceyhan Belediyesporlu güresçi Fatih Karatas, ayrica Çorum-Osmancik Yagli Güresleri’nde 4. olurken, Fatih Karatas ise Kahramanmaras Bertiz/Boyali Karakucak Güresleri’nde ikinci olarak gümüs madalyayi Ceyhan’a getirdi.

Madalya sayisi her geçen gün artiyor

Güresçi sporcular ve teknik heyetle gurur duyduklarini belirten Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdigi spor dali olan güreste ulusal çapta basarilar elde etmenin kivancini yasadiklarini vurguladi.

Baskan Hülya Erdem, son gelen madalyalarla birlikte 2021-2022 Adana il seçmeleri ve Türkiye sampiyonalarinda 24 altin, 26 gümüs ve 19 bronz olmak üzere toplam madalya sayisinin 69’a çiktigini dile getirdi. Baskan Erdem, “Güresçilerimizin Ceyhanimizin adini daha çok kesimlere duyuracagina olan inancimiz tamdir. Ata sporumuz güresi yeni nesillerle bulusturmaya, desteklemeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA