5'Inci Uluslararasi Rumkale Su Sporlari Festivali'nin Yarismalari Sonuçlandi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ve bu yil 5’incisi düzenlenen Rumkale Su Sporlari Festivali’nin yarisma sonuçlari belli oldu. Firat’in incisi Rumkale’de gerçeklesen festivalde derece alanlar ödüllendirildi.

Doga ve tarihin iç içe oldugu Rumkale’nin dünyaya tanitilmasi ve spora olan ilgiyi artirmak amaciyla 13 ülke ve 38 sehirden bin 350 sporcunun katildigi festivalde yarismacilar gün boyunca dragon bot, su topu ve yüzme yarislarinda kiyasiya mücadele etti. Yavuzeli ilçesinde bulunan ve essiz manzara esliginde gerçeklestirilen Rumkale Su Sporlari Festivali’nin ilk mücadelesi olan Dragon bot yarismasinda Samsun Belediyesi Takimi birinci olurken, A&T Bank Takimi ikinci, Balence Tuzla Takimi üçüncü oldu. Su topu müsabakalarindaysa, Sehitkamil Belediyesi Takimi birinci, Elazig takimi ikinci ve İçel Mert Takimi üçüncülügü ile ödüllerini aldi.

Açik yüzme yarismalarinda 18-29 yas araliginda erkeklerde 18-29 yas kategorisinde Dogukan Ulaç birinci, Baris Sahin ikinci, M. Talha Eryilmaz üçüncü olurken kadinlarda birinci Sude Nas Çakmak, Ikinci Ece Turgut, üçüncü Nilsu Kalem oldu. 3500 metrede erkekler kategorisinden Yusuf Balaban birinci, Mustafa Arda Çulha ikinci ve Ihsan Aybars Akay üçüncü olurken, kadinlar kategorisinde Elanur Kart birinci, E. Yaren Konaç ikinci, Beril Öztürk ise üçüncü oldu. Yas kategorilerindeyse 14-15 yas araliginda birinciler erkelerde Ihsan Aybars Akay, kadinlarda Elanur Kart; ikinciler Kadirhan Saglam ve Cemre Naz Karabiçki, üçüncüler ise Ekin Kiliç ve Ceylin Naz Yavuz oldu. 16-17 yas araliginda erkeklerde siralama birinci Yusuf Balaban, ikinci Mustafa Arda Çulha, üçüncü Toprakcan Sahin olarak gerçeklesti. Kadinlardaysa ayni yas kategorisinde E. Yaren Konaç birinci, Beril Öztürk ikinci, Büsra Balaban da üçüncü olarak yarismayi tamamladi.

2000 metredeyse: Erkekler 10-11 yas kategorisinde Anil Ulusoy birinci olurken, Osman Kart ikinci, Aydin Ege Özsoy üçüncü; 12-13 yas kategorisinde Berkin Avci birinci, Yalçin Ulusoy ikinci, Bekir Sivaci üçüncü; 30 yas üstü kategorisinde Zihni Ademoglu birinci, Olcay Batu Coskuner ikinci, Basel Shikh Osman üçüncü olarak tamamladi. Kadinlar 10- 11 yas kategorisinde Ilknur Dogan birinci, Hatice Cansu Turan ikinci, Isil Ada Ertan üçüncü; 12-13 yas kategorisinde Ikra Sivaci birinci, Zeynep Buglem Ulusoy ikinci, Ece Erdogan üçüncü; 30 yas üstü kategorisinde Pinar Arpinar Avsar birinci, Çilem Çelik ikinci, Meltem Kalkan ise üçüncülükle yarismayi tamamladi. Ayni zamanda 2000 metrede 30 yas üstü kategorisinden Zihni Âdemoglu birinci, 12-13 yas kategorisinden Berkin Avci ikinci ve Yalçin Ulusoy üçüncü olurken, kadinlardaysa 12-13 yas kategorisinde Ikra Sivaci birinci, Zeynep Buglem Ulusoy ikinci, Ece Erdogan üçüncü olarak yarismayi sonlandirdi.

Açik yüzmede yarisi ilk tamamlayan sporcuya ödülünü Vali Davut Gül ile birlikte Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin verirken, yarismada derece alan diger sporcularaysa ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Baskani Zekeriya Efiloglu tarafindan verildi.

Kaynak: İHA