Samsunspor'da Hüseyin Eroglu Dönemi

SAMSUN – Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’da teknik direktörlük görevine Hüseyin Eroglu getirildi.

Samsunspor Baskani Yüksel Yildirim ve Ikinci Baskan Veysel Bilen, Eroglu ile bugün Istanbul’da yaklasik dört saat süren bir toplanti gerçeklestirdi. Kulüp yönetimi, Eroglu ile lig, takimin durumu, ara transfer ve oyuncu performanslari gibi tüm konulari masaya yatirilarak analizler esliginde degerlendirip 1+1 yillik sözlesme imzalanmasi konusunda el sikisildi.

Baskan Yüksel Yildirim, Eroglu’nun 10 yillik Altinordu görevi döneminde mütevazi bütçeler ve sadece Türk oyunculardan olusturdugu kadrolarla iki sampiyonluk ve bir play-off finali yasadigini, kulübün ise çok önemli transfer gelirleri elde ettigini vurgulayarak, “Almanya’da dogup büyüyen, is disiplini ve çalismayi her zaman ön planda tutan, farkli bir teknik direktör kisiligine sahip Eroglu ile iki yillik bir yolculuga çikiyoruz. Iki yil diye özellikle vurguluyorum, çünkü sezon sonunda sampiyon olup beraberligimizi sürdürecegiz. Zaten Eroglu da takima ve kendisine olan güveni göstermek adina 2 yil yerine 1 arti 1 yillik sözlesme istedi. Samsunspor’da artik yepyeni bir dönem basliyor. Yarin atacagimiz bu imzanin önemi, sezon sonunda taçlanacak sampiyonlukla daha da önem kazanacak" dedi.

Hüseyin Eroglu da kendisine duyulan güven için Yüksel Yildirim ve Veysel Bilen’e tesekkür ederek, "Samsunspor, Türk futbolunun çok önemli bir degeri. Böylesine büyük bir camiada görev almak ise gerçek anlamda gurur verici. Pazartesi günü her seye yeniden baslayip sampiyonluk için tüm planlarimizi ortaya koyacagiz. Benim için gelisim, takim mühendisligi ve sistem her zaman ilk planda yer alir. Baskanimiz Yildirim ile yaptigimiz toplantida her ikimizin de ayni yöne bakip ayni heyecani yasadigimizi gördük. Samsunspor’da taraftarindan yönetimine, futbolcu ve teknik kadrodan gazeteci arkadaslarimiza kadar herkesin omuz omuza vererek baslatacagi degisim, bizi sampiyonluga ulastiracak. Ama asil önemlisi fark olusturup, sürdürülebilir bir basari elde edecegiz. Biz yola çikip yürümeye basliyoruz. Ve sonunda kazanacagimiza yürekten inaniyoruz" diye konustu.

Sözlesme, 26 Eylül Pazartesi günü Samsun’da imzalanacak ve Eroglu, takimin basinda ilk antrenmanina sali günü çikacak.

Kaynak: İHA