Almanya'da En Iyi Antrenör Seçilen Bülent Baser, Basarisinin Sirrini Açikladi

Geçtigimiz günlerde Almanya’da 2022 yilinin en iyi antrenörü seçilen Bülent Baser, basarisinin sirrini basin danismani Vedat Alyaz’a anlatti. Ayni zamanda çalistirdigi iki boksörden biri olan Ali Eren Demirezen, yine Almanya’da yilin en iyi boksörü seçilirken, ögrencilerinden Viktor Faust, yilin en iyi yetenegi olarak ödüle layik görüldü.

Almanya’da boks insanlarina verilen ve ‘Boksun Oscar’i olarak kabul edilen ‘Herqul’ ödülünü almaktan büyük bir mutluluk duydugunu belirten basarili antrenör Bülent Baser, bu basarisini uzun yillarin getirdigi tecrübe ve isini ciddiye almasina borçlu oldugunu belirtti.

Baser, “Boks yasantim Türk milli takiminda maçlara çikarak basladi.

Kader bizi Rahmetli Sinan Samil Sam ile ekip arkadasi olarak bulusturdu. Sinan Samil Sam’in profesyonel olarak ringlere çikmasiyla tüm maçlara birlikte olmaya ve ona destek vermeye basladim. Bu sirada dünyanin en iyi antrenör ve boksörleriyle çalisma imkanlarina kavustum” dedi.



“Dünyaca ünlü antrenörlerle çalisma firsati buldum”

Çalistigi antrenörlerden bir çok deneyim kazandigini aktaran Baser, “Ben kendimi daha çok teknik adam olarak gördügüm için isin antrenman kismina yogunlastim. Bu sirada dünyanin en iyi antrenörlerinden Fritz Sdunek’ten dersler alma firsatim oldu. Rahmetli Sdunek, bana kendi el yazmasiyla programlarini yazarak veriyordu ve o yazilar halen bende duruyor. Fritz Sdunek, dünyanin en büyük boksörlerinden Klitschko kardesleri yillarca dünya sampiyonu olarak zirvede tutmustur. Bunun yani sira yine dünya sampiyonlarinin antrenörü olan Uli Wegner, ile yillarca çalisma firsatim oldu. Ondan da çok sey ögrenirken, dünyanin dört bir yaninda maçlara çikarken Küba, Rusya, Ingiltere ve çok sayida ülkeden dünyaca ünlü antrenörlerle birlikte çalisma firsati buldum. Bir dönem sonra dünya çapinda taninmaya baslayinca yine dünyanin birçok ülkesinden dünya sampiyonlari benimle çalismak için gelmeye basladilar. Bunun ardindan 30’a yakin dünya sampiyonuyla çalisma imkani bulurken çok sayida boksörümü dünya sampiyonluk maçina çikarma imkanina kavustum. Dünya çapinda çok sayida ödül aldim fakat son verilen boksun Oscar’i olarak kabul edilen bu ödülü de tüm bu çalisma ve tecrübelerimin tescili olarak görüyorum” seklinde konustu.

Ödüllü antrenör Bülent Baser, dünyanin en iyi boks kulüpleri arasinda yer alan Türk Boks Kulübü EC BOXING’de basantrenör olarak sampiyonlar yetistirmeye devam ederken, dünyanin dört bir yaninda maçlara çikiyor.

Kaynak: İHA