Pandemi Obez Yapti

Koronavirüs pandemisi döneminde evden çikamayip kilo alan vatandaslar spor salonlarina akin ediyor. Milli Antrenör Soner Kul, “Suanda inanilmaz bir sekilde kilo artis orani var. Zaten Avrupa’nin en kilolu ülkesiyiz, simdi daha da kilolu olduk. Simdi insanlari zayiflatma zamani” dedi.

Koronavirüs pandemisiyle birlikte bütün vatandaslar evlerine kapandi ve disari çikamadi. Yasaklarin gevsemesinin ardindan kalabaliga da karismaktan korkanlar, uzun süre sadece zaruri durumlarda disari çikti.

Kisa girerken talep artti

Bu sene Nisan ayindan itibaren kisitlamalarin genel olarak kaldirilmasi, 30 Mayis itibariyle de maske yasaginin hastaneler harici kalkmasiyla birlikte birçok vatandas eski yasantisina döndü. Ancak yaz döneminde gerek tatil, gerekse de baska sebeplerden dolayi kilo aldigi halde spor salonuna gidemeyen basta kadinlar, kisa girmeden önce spor salonlarini doldurdu.

Adana’da birçok spor salonu talep yogunlugu nedeniyle kayit alirken idmanlar için saat verirken Milli Antrenör Soner Kul, Ihlas Haber Ajansi’na konustu.

Kul, “Pandemiden sonra insanlar evlerinden çikarak spor salonlarina akin etmeye basladilar. Aksam saatlerinde ve özellikle is çikisi spor salonlari çok kalabalik oluyor. Eski ortami yakalamaya basladik” diye konustu.

20 yildir antrenörlük yaptigini, son 2 yilda asiri kilo alindigini vurgulayan Soner Kul, “Eski üyelerimiz bile çok fazla kilo alip tekrardan spor salonlarina kayit olmaya basladilar. Bizler bile kilo aldik. Evde istedigimiz gibi antrenmanlar yapamadik sonuçta. Suanda inanilmaz bir sekilde kilo artis orani var. Zaten Avrupa’nin en kilolu ülkesiyiz, simdi daha da kilolu olduk. Simdi insanlari zayiflatma zamani” ifadelerini kullandi.

“1 ayda 10 kilogram verdiriyoruz”

Özel bir teknikle 1 ayda 10 kilogram verdirdigini söyleyen Kul, “Diyetisyen ile çalisiyoruz ve 1 ayda 10 kilogram verdiriyoruz. Diyet ve antrenman ile 10 kilonun 5’ini yag kaybi, 5’ini de ödem olarak vücuttan atabiliyorlar. Kis aylari da geldi, artik yogunluk daha da artacaktir” dedi.

Pandemi döneminde kilo aldigi için spor salonuna kayit olan Ceren Altunsel, “Pandemi döneminde fazlasiyla kilo aldik. O dönemde spor salonlarina gidemeyince simdi pandeminin azalmasiyla spor salonuna kaydoldum. 1 ayda 10 kilogram vermeyi hedefliyorum. Suan çok iyi gidiyor. 2 hafta oldu ve kilo kaybi basladi” diye konustu.

Kaynak: İHA