Okçuluk Türkiye Sampiyonasi Tokat'ta Basladi

Tokat sehir merkezinden geçen Yesilirmak nehri kenarinda Okçuluk Türkiye Kupasi Finalleri yarismasi basladi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafindan Okçuluk Türkiye Kupasi finalleri Tokat’ta sira disi mekanda yapilmaya baslandi. Tokat Belediyesi tarafindan yaklasik 4 yil önce Yesilirmak üzerinde hayata geçirilen kanal Tokat’ta üzerine kurulan platformdan okçular tarihi Hidirlik köprüsü üzerindeki hedeflerine ok atisi yapiyor. Tokat Belediyesinin destegi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün is birliginde düzenlenen müsabakalara yil boyunca yapilan 3 yarisma sonrasinda kategorilerinde ilk 8’e giren erkek ve kadin toplamda 32 sporcu katiliyor. Olimpiyat Sampiyonu Mete Gazoz ’unda yer alacagi Türkiye Kupasi Final müsabakalari pazar günü yapilacak olan yarislarla sona erecek.

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Kanal Tokat’in güzel bir programa daha ev sahipligi yaptigini belirterek, "Okçuluk Türkiye Sampiyonasi kanal Tokat’ta basladi.

50 ve 75 metre atislari yapilacak. Çok önemli sporcularimiza da kanal Tokat’imiz ve Tokat’imiz ev sahipligi yapacak. Okçulukta da Türkiye olarak gerçekten önemli basarilara imza atiyoruz. Avrupa sampiyonlari, dünya sampiyonlari, olimpiyat sampiyonlari çikartiyoruz. Tokat’ta da okçuluk son derece revaçta bir spor. Çocuklarimiz 8-9 yaslarindan itibaren baslayarak ciddi anlamda okçulukla ilgili çok önemli egitimler aliyorlar. Insallah bizler de önemli sampiyonlari da Tokat’ta yetistirmenin gayreti içerisindeyiz" diye konustu.

Kaynak: İHA