Okan Buruk Açiklamasi 'Güzel Bir Karsilasma Oldu'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, güzel bir karsilasma oldugunu belirterek, iki gol atmalarina ragmen 7-8 pozisyondan da yararlanamadiklarini söyledi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Istanbulspor ile Nef Stadyumu’nda oynadigi hazirlik maçini 2-1 kazandi. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Stadimizda bu hazirlik maçini oynamak istedim. Iyi takimlara karsi gerçekten lig kalitesinde bir maç olsun istiyorduk. Bugün de bu ortaya çikti. Taraftarlarimiza tesekkür ediyorum. Bir hazirlik maçi da olsa iyi bir sayi ile destek verdiler. Genel olarak güzel bir oyun oldu. Istanbulspor’da iyi isler yapti. Çok fazla gol pozisyona girdik. 2 gol attik 7-8 pozisyondan da yararlanamadik. Bunlari da attigimiz bizim için önemli olacak. Bu maçin önemli yerlerden biri Mata ve Icardi’nin bir maç görmesiydi. Onun disinda Midtsjö ve Leo Dubois, sakatliklari sonrasinda süre bulamamisti, bunlar da bizim için önemliydi. Akademimizden çok çok fazla oyuncu oynadi. Bugün en büyük mutlulugumuz. Bugün genel olarak baktigimizda güzel karsilasma oldu. Sakatlik olmadan ve kazanarak tamamladik. Oyuncularimi tebrik ediyorum" seklinde konustu.

Hollandali futbolcu Patrick Van Aanholt’un sol kanatta oynamasinin sorulmasi üzerine Buruk, "Kanatta çok fazla alternatifimiz yoktu. Patrick’i yüzden orada oynatti. Ligde bunu düsünmüyoruz. Orada Beknaz vardi. Beknaz da yabanci statüsünde bizim kadromuzda yer alamiyor. Beknaz bizde oynayabilecek statüde degil. Yabanci sayisi ve kendi millik sayisindan dolayi, U21 yas alti grubuna girmiyordu. Belki ocak ayindan buna sonra girebilir. Su an Beknaz bizim kadromuzda oynayamayacak bir oyuncu oldugunu için onu devrede aldik. Bu maç için bir 11 çikartmak zorundaydik. Bu yüzden düsündük. Patrick ile ilgili bir denememiz olmadi" diye konustu.

Önemli olan seyin pozisyona girmek oldugunu ifade eden Okan Buruk, "Goller geliyor, ucu ucuna olsa da. Bunu bitiriciligimizi arttirmamiz gerekiyor. Bunun için de bu hafta çalistik. Hücum anlaminda üretkenligimiz yerinde. Bazen o topu içeri atamiyorsunuz. O yüzden çalismaya devam edecegiz. Önemli olan üretmek. Bugün bunu çok fazla yakaladik" dedi.



"Galatasaray’in kapilari Arda için her zaman açiktir"

Arda Turan’in teknik ekipte yer alip, almayacaginin sorulmasi üzerine Buruk, "Arda bizim için çok degerli. Ilk oynadigi zaman beraber oynadik. Türk futbolu için çok önemli, degerli bir isim. Galatasaray’in kapilari Arda için her zaman açiktir. Futbol sonrasi hangi konuda futbolunda içerisinde olacagina karar verecektir. Bununla ilgili gelistirecektir. Kendine yatirim yapacaktir. Arda’ya her zamana kapimiz açik. Su anda bizim bir seyimiz olmadi. Galatasaray için de çok emek verdi, önemli seyler yapti" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA