Kuntz Açiklamasi 'Iyi Bir Oyun Çikartarak Galibiyet Almak Istiyoruz'

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup altinci ve son maçinda yarin Faroe Adalari’na konuk olacak A Milli Futbol Takimi’nin teknik direktörü Stefan Kuntz, grup maçlarini galibiyetle tamamlamak istediklerini belirterek, “Iyi bir oyun çikartarak galibiyet almak istiyoruz”

A Milli Futbol Takimi, yarin aksam UEFA Uluslar C Ligi son maçinda Faroe Adalari ile karsilasacak. Millilerde, Teknik Direktör Stefan Kuntz ve Irfan Can Kahveci, karsilasmanin oynanacagi Torsvollur Stadi’nda basin toplantisi düzenleyerek açiklamalarda bulundu. Ilk olarak maç ile ilgili düsüncelerini aktaran Kuntz, “Burada Faroe Adalari Teknik Direktörü bizim takimimizdaki gelismelerden çok iyi haberdar olmus. Savunma oyucularimizla ilgili yasadigimiz problemi biliyor. Bununla ilgili degerlendirmesini yapmistir. Idmanda Ozan’in bizimle olup olamayacagini görecegiz. Aramizda yeni oyuncularimiz var. Cenk geldi, Cenk daha önce de bizimle olmustu. Ravil bizim için yeni, Ümit Milli Takim’da oynadigi için nasil oynadigimizi biliyor. Ben oyuncularima güveniyorum. Haziran ayindaki maçlarla kiyasladigimizda sakat oyuncularin sayisi 11’e yaklasti. Yarin için bunun bize etkisi olmayacagini düsünüyorum. Yarin iyi bir oyun çikartarak galibiyet almak istiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Lüksemburg maçiyla ilgili verdiginiz kararlarda keskeleriniz var mi?" sorusuna Kuntz, "Birkaç gün geriye gidiyorsunuz, daha geriye giderseniz daha olumlu seyler göreceksiniz. Anlik karar veriyoruz, vermis oldugumuz kararlarda en iyisini verdigimizi düsünüyoruz. Aynaya bakiyoruz, daha iyisi mümkün degildi diyoruz. Maçtan sonra da söyledigim gibi bu aldigimiz skora boks maçi benzetmesi yaparsak yüzümüze yumrugu yedik, nakavt olmadik. Oyuncularimizla bugün bir kez daha analiz yaptik, üç noktada mükemmel olmadigimizi söyledik. Bu noktada artik Lüksemburg maçini kapatip önümüzdeki karsilasmaya odaklanmaya çalisiyoruz" yanitini verdi.

“Yarin iyi bir skor alacagimizi düsünüyorum”

Faroe Adalari karsilasmasindan iyi bir skorla ayrilmak istediklerine deginen Alman teknik adam, “Ozan maçtan birkaç saat önce oynayamayacagini belirtti.

Merih bir gün önce oynayamayacak durumda oldugunu söyledi.

Çaglar ilk 15 dakika içinde sakatlandi. Bunlar Avrupa’nin üst düzey savunma oyunculari. Bunlar olunca Tolga’yi alisik olmadigi mevkiye çektik. Orkun’un, Enes’in sakatliklari, Cengiz’in ikinci sari kart görmesiyle 6 oyuncu devre disi kaldi, daha önceki sakatlarla 11... Kolay bir sey degil bu, ben de ’bu sartlarda beraberlik oldu diye memnunum’ ifadesini kullandim. Yarin iyi bir skor alacagimizi düsünüyorum, maçi da dört gözle bekliyorum. Kesinlikle maçi kazanip C Ligi’nde en iyi birinci olmak istiyorum. Rakibe saygimiz var ama burada kesinlikle Faroe Adalari bile mutlaka bir seyler yapip, iyi skor almak isteyecektir” dedi.

Stefan Kuntz, Faroe Adali bir gazetecinin, "Türkiye, daha önce burada oynadigi maçta Faroe Adalari ile berabere kaldi. Bu sefer de böyle bir ikram olur mu?" sorusuna, "Siz Türk medyasini tanimiyorsunuz herhalde" yanitini verdi.

Irfan Can Kahveci: "Lüksemburg maçindan dersler çikardik"

Milli futbolcu Irfan Can Kahveci de grup karsilasmalarini Faroe Adalari galibiyetiyle tamamlamak istediklerini söyledi.

Lüksemburg maçindaki beraberlik nedeniyle üzgün olduklarini belirten deneyimli oyuncu, "Lüksemburg maçindan sonra çok üzüldük, her maça ayni motive ile kazanmak için çikiyoruz. Maçtan sonra hatalarimizi hocamiz gösterdi. Ders çikardik, insallah son maçimizi buradan kazanarak dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandi.

“Insallah son maçimizi güzel bir sekilde bitiririz”

Irfan Can Kahveci, karsilasmanin sentetik sahada oynanacak olmasi hakkinda ise, "Daha önce de sentetik sahalarda oynadik. Bizi çok etkileyecek bir durum oldugunu düsünmüyorum. Sadece sentetik sahada maçtan çiktiktan sonra biraz agrilar oluyor. Biz her türlü sarta haziriz. Insallah yarin son maçimizi güzel bir sekilde bitiririz" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA