Hazirlik Maçi Açiklamasi Galatasaray Açiklamasi 2 - Istanbulspor Açiklamasi 1

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Istanbulspor ile evinde oynadigi hazirlik maçini 2-1 kazandi.

Milli maçlara verilen arada Galatasaray ile Istanbulspor, Nef Stadyumu’nda hazirlik maçinda karsi karsiya geldi. Sari-kirmizililarda Teknik Direktör Okan Buruk; Okan Kocuk, Sacha Boey, Metehan Baltaci, Abdülkerim Bardakci, Leo Dubois, Özgür Baran Aksaka, Fredrik Midtsjö, Baris Alper Yilmaz, Juan Mata, Patrick van Aanholt ve Mauro Icardi 11’i ile sahaya çikti.

Istanbulspor’da da Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz; David Jensen, Duhaney, Oguzhan Berber, Adi Mehremic, Okan Erdogan, Ali Yasar, Patrick Ebert, Dijlan Aydin, Kristal Abazaj, Raymond Owusu ve Sindrit Guri’ye 11’de görev verdi.

Karsilasmaya hizli baslayan Galatasaray, 12. dakikada Baris Alper Yilmaz’in golü ile 1-0 öne geçti. Istanbulspor daha sonra 30. dakikada Adi Mehremic’in kaydettigi golle esitligi sagladi ve ilk yari bu skorla sona erdi. Sari-kirmizililar 64. dakikada Beknaz’a ceza sahasi içinde yapilan faul sonrasinda penalti kazandi. 65. dakikada penaltida topun basina geçen Mauro Icardi, panenka vurusuyla mesin yuvarlagi aglara gönderdi ve skoru 2-1 yapti. Mücadelenin geri kalaninda baska gol olmayinca Galatasaray sahadan 2-1’lik skorla galip ayrildi.

Mauro Icardi ilk golünü kaydetti

Spor Toto Süper Lig’de son oynanan Konyaspor maçinda oyuna sonrada dahil olarak ilk kez forma giyen Arjantinli futbolcu Mauro Icardi Istanbulspor müsabakasiyla ilk kez 11’de basladi.

Mücadelenin 65. dakikasinda kazanilan penaltida topun basina geçen Icardi, mesin yuvarlagi aglarla bulusturdu ve sari-kirmizililardaki ilk golünü kaydetti.

Arjantinli futbolcu, 77. dakikada oyundan çikti ve yerine Bafetimbi Gomis girdi.

Juan Mata ilk kez forma giydi

Galatasaray’in yeni transferlerinden Ispanyol futbolcu Juan Mata, Istanbulspor maçiyla ilk kez bir maçta sari-kirmizili formayi giydi. Okan Buruk, Mata’ya 11’de görev verdi. Deneyimli futbolcu, karsilasmasinin 77. dakikasinda yerini Sergio Oliveira’ya birakti.

Okan Buruk’tan gençlere görev

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Istanbulspor ile oynanan hazirlik maçinda altyapidan birçok oyuncuya sans verdi. Buruk, Metehan Baltaci ile Özgür Baran Aksaka’ya 11’de görev verirken, Beknaz Almazbekov, Ali Turap Bülbül, Berk Kizildemir, Caner Dogan, Halim Yükseloglu, Eren Pasahan ve Arda Deniz Yavas’i sonradan oyuna dahil etti.

Mücadeleyi 20 bin 793 seyirci takip etti

Bu sezon Süper Lig’de oynanan karsilasmalarda takimini yalniz birakmayan Galatasarayli taraftarlar, Istanbulspor maçinda da yalniz birakmadi. Nef Stadyumu’nda oynanan karsilasmayi 20 bin 793 seyirci takip etti. Sari-kirmizili taraftar müsabaka boyunca tezahüratlariyla destek oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasinda Galatasaray, Adana Demirspor’a konuk olacak. Istanbulspor da deplasmanda Fatih Karagümrük ile karsilasacak.

Kaynak: İHA