Tolunay Kafkas Açiklamasi 'Bizim Derdimiz Herkesi Milli Takima Kazandirmak'

Ümit Milli Futbol Takim Teknik Direktörü ve Genç Milli Takimlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, Galatasaray’da forma giyen Yusuf Demir ile ilgili yaptigi açiklamada, "Benim kendi adima kötü niyetli açiklamalar degildi. Su anda Dursun baskanin ve federasyon baskanimizin arasinda olan bir konuya döndü. Bizim derdimiz hiç kimseyi kaybetmek veya suçlamak, savunmak degil, herkesi milli takima kazandirmak" dedi.

Ümit Milli Futbol Takim Teknik Direktörü ve Genç Milli Takimlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, TFF Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde gerçeklestirilen antrenman öncesinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Hazirliklarin iyi gittigini söyleyen Kafkas, "Hazirliklar iyi geçiyor. Geçen seneden kalan yasi küçük oyuncularla oynamak zorunda kalmistik. Geçen seneden 7-8 kisi ve yeni olusacak grup için eklenen arkadaslarimiz var. Özellikle bu 1 hafta içerisinde oyun felsefemizi; pres, geçis, önlem alma gibi konular üzerinde yogunlasarak antrenmanlarimiza devam ediyoruz. Maçta 3’lü oynamayi düsünüyoruz. Aslinda saha dizilisleri önemli degil ama oyun felsefesi anlaminda biraz sistemsiz oynamaya devam etmeye çalisiyoruz. Bunun da bir sürü açilimlari ve parametreleri var. Bir hafta içerisinde sigdirabildigimiz her konu basligini antrenmanlarda yapmaya çalisiyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

Ümit Milli Takim’in çok önemli bir yer oldugunu söyleyen Tolunay Kafkas, "Özellikle de bir geçis yeri. Bu Ravil ile birlikte tam sayiyi bilmiyorum ama 13-14 oyuncu benim dönemimde A Milli Takima yükselme basarisi gösterdi. Bu da benim için gurur kaynagi. Çok da mutlu oluyoruz. Özellikle A Milli Takimi havuzunu genisletmek, hem de rekabet ortamini orada daha fazla arttirmak, belli pozisyonlarda oyuncu sayisinin fazla olmasi bizim öncelikli hedeflerimizden bir tanesi" diye konustu.



"Almanya ile oynayacaktik ama bazi nedenlerden dolayi iptal oldu"

Hazirlik maçini aslinda Almanya ile oynayacaklarini ama bazi nedenlerden dolayi iptal oldugunu söyleyen Kafkas, "Apar topar Gürcistan ile oynamayi kabul ettik. 2 yas büyüklerle oynayacaklar. Aslina biz kendi yas grubumuzdakilerle oynamak istiyoruz. Burada kritik oyuncular var. Arda gibi, Kenan gibi 2005 dogumlu oyuncular var. Çok fazla bir yas baremi var, 5 yas var. Biraz yasimiz küçük olmasi, onlarin büyük olmasi istemedigimiz bir durum ama yapacak bir sey yok" seklinde konustu.

Galatasaray’da forma giyen Yusuf Demir ile ilgili de konusan Tolunay Kafkas, "Onunla ilgili açiklamalari yaptik. Benim kendi adima kötü niyetli açiklamalar degildi. Su anda Dursun baskanin ve federasyon baskanimizin arasinda olan bir konuya döndü. Bizim derdimiz hiç kimseyi kaybetmek veya suçlamak, savunmak degil, herkesi milli takima kazandirmak. Eger bunun bir prosedürü varsa onu federasyon baskanimiz, yönetim kurulumuzu ve Galatasaray Spor Kulübü çözer" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA