Stefan Kuntz Açiklamasi 'Bireysel Ve Defansif Hatalar Yaptik'

Türkiye A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Lüksemburg karsisinda bireysel ve defansif anlamda hatalar yaptiklarini ve bu nedenle de rakibin kolay gol atabilmesini sagladiklarini söyledi.

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grupta Türkiye evinde Lüksemburg ile 3-3 berabere kaldi. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Türkiye A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, savunma oyuncularinin sakatlandigini ifade ederek, “3 savunma oyuncumuzun sakatligi söz konusuydu. Ozan Kabak’in karsilasmadan 3 saat önce oynayamayacagi kesinlesti. Merih sakatliktan dolayi kadroda yoktu. Ilk golden sonra da Çaglar sakatlandi, ikinci yari almak zorunda kaldik onu. Bireysel ve defansif hatalar yaptik. Defansif oyunlar hücumda baslar. Burada ayni sekilde takim halinde iyi olamadik. Mutluyum, üst lige çiktik ve yine mutluyum ögrenecegimiz çok sey var. Bireysel anlamda agir hatalar yaptik ve bu sayede Lüksemburg takiminin daha kolay gol atabilmesini sagladik. Defansif oyuna hazir olmak ve yapabilmek forvetten baslar. 11 oyuncu savunma görevini yapar ama biz bunu takim halinde iyi yapamadik” dedi.

“Maça kisa süre kala sakatlik olaylari gelisti”

Yaptiklari ilk idmanda tüm oyuncularin sahada ve hepsi oynayabilecek durumdaydi diye ifade eden Kuntz, “Maçtan bir gün önce Merih agrilarim var sikayetiyle geldi bize. Ozan Kabak’in maçtan 3 saat önce agrisini söylemis olmasi durumu da çok kisa süre önce oldu. Çaglar’in kale çizgisi önünde kaymasi da sanssiz bir sakatlik oldu. Ben 4 tane stoper çagirdim kadroma. Bu oyuncularimizin bugün itibariyla maça çikmama durumu söz konusu degildi. Kisa süre kala bu olaylar gelisti. 4 stoper yeterli diye düsünmüstüm. Ozan’in sakatligini haber aldigimizda hemen Cenk Özkaçar’i arayip aday kadroya çagirdik ve Faroe Adalari ile oynanacak olan maçta kadromuzda olacak” diye konustu.

“Tercihimiz daha önce bizimle oynamis oyuncularla oldu”

Ferdi Kadioglu’nun performansiyla ilgili soruya cevap veren Alman Teknik Adam, “Ferdi’yi Hollanda Ümit Milli Takimi’nda oynadigi dönemden beri taniyorum. Bu özelliginden istifade etmek istedik. Sol bekte Eren, Ridvan gibi oyuncular var. Sag bekte Zeki ve Onur gibi oyuncular var. Ferdi gibi oyuncularimizdan en hizli sekilde baska pozisyonlari verebilecek oyuncularimizdan bir tanesi. Bizim ne istedigimizi biliyor. UEFA Uluslar Ligi maçlarindan beri bizimle. Orta sahada görevlendirdim ve çok iyi bir is çikardi. Ismail ve Irfan Can gibi oyuncular ilk kez birlikte oldular. Bizim tercihimiz daha önce bizimle oynamis oyunculardan oldu ilk etapta. Oynamaya hazir oyuncularimizin durumunu gözden geçirmemiz lazim. Sakat oyuncularimizin durumunu degerlendirecegiz. Ozan ve Merih geri dönecekler mi bakacagiz. Cengiz de cezali duruma düstü o da bizimle olamayacak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA