Jorge Jesus Açiklamasi 'Ismail'in Ilk Milli Maçindaki Performansindan Çok Memnunum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, sari-lacivertli futbolcu Ismail Yüksek’in milli takimda oynadigi ilk maçta gösterdigi performanstan çok memnun oldugunun altini çizerek, Besiktas derbisine odaklandiklarini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Samandira Can Bartu Tesisleri’nde kulüp televizyonuna açiklamalarda bulundu. Lige verilen milli arayi degerlendirerek sözlerine baslayan Jorge Jesus, "3 günlük iznin ardindan çalismalarimiza bugün tekrardan basliyoruz. Bazi oyuncularin toparlanabilmesi açisindan bu ara bize iyi geldi, önemliydi. Benim için de Portekiz’e gidip ailemi görme firsatiydi. Hepimiz izinden daha enerjik bir sekilde dönüyoruz. Fenerbahçe, bu ara öncesince çok güçlü, iyi bir performans sergiliyordu. Tabii ki ideali bizim için ara vermemek olurdu ama milli maçlar var. Dolayisiyla bu dönemde de lige verilen arada gelismek için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Pek çok oyuncumuz mili takimlarinda ülkelerini temsil ediyorlar” seklinde konustu.



"Önümüzde ilk derbi maçi Besiktas var"

Jesus, 6’si Türkiye Ligi, 8’i Avrupa olmak üzere toplamda 14 maç oynayan ve bu süreçte dikkat çeken bir istatistige imza atan takimi degerlendirerek, “Takimimizin hafta hafta gelisim gösterdigi görüldü.

Teknik ekibimiz de fikirleri sahada daha iyi uygulamaya basladi.

Gelisim göstererek bugünlere kadar geldik. Simdi önümüzde benim Türkiye’ye oynayacagim ilk derbi maçi olan Besiktas maçi var. Bugünden itibaren o maçin hazirliklarina baslayacagiz. Su anda burada 12 oyuncumuz var, digerleri milli takimlardalar. Bugünden itibaren ilk odagimiz bir sonraki oynayacagimiz derbi maçi olacak” ifadelerini kullandi.

"Taraftarlarimiz bizim yanimizda olsunlar, bize inansinlar"

Jesus, derbi atmosferine deginerek, su ifadelere yer verdi:

"Her derbi maçi taraftarlar için heyecan vericidir. Taraftarlar bu maça odaklanir. Bizler de tabii ki bu maça odaklaniyoruz ama sadece derbi maçlarina degil, oynadigimiz her maça en mümkün oldugu kadar odaklanarak çikiyoruz. Taraftarlarimiz her geçen gün bizimle daha çok birlik oluyorlar. Bizim yanimizda olsunlar, bize inansinlar çünkü onlar bizim yanimizda oldugu zaman biz daha güçlüyüz. Sadece Fenerbahçe’de degil genellikle futbol dünyasinda zaman zaman spekülasyonlar çikar ama Fenerbahçe taraftarinin her zaman takiminin yaninda ve birlik olmasi çok önemli. Biz, onlar için elimizden gelenin en iyisini yapiyoruz. Bize inansinlar, biz de onlara inaniyoruz."

"Hedeflerimize ulasabilmemiz için hepimizin birlik olmasi gerekiyor"

Deneyimli teknik adam, takim içerisindeki aile ortaminin hedeflere ulasabilmek noktasinda belirleyici oldugunu söyleyerek, “Buraya geldigimiz ilk günden itibaren yaptigimiz, yapmaya çalistigimiz sey bu kulübün futbol bransindaki bütün profesyonellerinin sunu anlamasini istiyoruz ki hedeflerimize ulasabilmemiz için hepimizin birlik olmasi gerekiyor, taraftarlarimiz da buna dahil. Tabii ki pozitif sonuçlar aldiginiz zaman isler daha kolay oluyor. Su anda birlik olmus bir grubuz. Takimdaki herkes bu takimin gelisebilmesi için gerek antrenmanlarda gerek antrenman disinda fikirlerini paylasiyor. Hedeflerimize ulasmak için hep birlikte çalisiyoruz. Hedeflerimizin de bildiginiz gibi en önemlisi tekrardan Fenerbahçe’yi sampiyonluga ulastirabilmek. Bunun için de her geçen gün çok çalisiyoruz” degerlendirmesini yapti.

"Taraftarlarimiz bizim için her zaman 12. oyuncu oldu”

Jorge Jesus taraftara çagrida bulunarak, “Bu meslekteki uzun yillarin vermis oldugu bir tecrübe bu. Taraftarlarin talepkâr olmasi normal, taraftarlar her zaman talepkârdir, Fenerbahçe’de de durum bu sekilde. Onlar bizim için her zaman 12. oyuncu oldular, itici güç oldular. Takimimizin kalitesini gösterebilmesi için her zaman yardimci oldular. Bize inanmaya devam etsinler, biz de onlara inanmaya devam ediyoruz. Islerin iyi gitmedigi zamanlarda da onlarin yanimizda olmasi bizler için çok önemli, çünkü birlikte olursak Fenerbahçe’yi sampiyon yapabiliriz” diye konustu.



"Ismail’in ilk milli maçindaki performansindan çok memnunum”

Milli takimlarda bulunan oyuncularin sergiledigi performansa dair konusan Jesus, “Onlar gol attikça hepimiz mutlu oluyoruz. Oyuncularimizin milli takimlarinda yüksek performans sergilediklerini gördügümüzde hem teknik direktör olarak ben mutlu oluyorum hem de taraftarlarimiz mutlu oluyorlar. Tabii ki oyuncularin degeri bildigimiz bir sey ama bunu ortaya çikarmak için, oyuncularin bireysel anlamda kendilerini gelistirebilmesi için çok çalisiyoruz. Özellikle Ismail’in ilk milli maçinda çok iyi bir performans göstermis olmasindan dolayi çok memnunum. Bence milli takimin gelecegindeki önemli oyunculardan biri olacak. Biz, belirtmis oldugum gibi bütün kolektif çalismalarimizi aslinda bireysel olarak oyuncularin en iyilerini çikarabilmek için yürütüyoruz” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA