Istanbul'da Suudi Arabistan Kralligi'nin 'Milli Günü' Kutlandi

Besiktas’ta düzenlenen bir davetle Suudi Arabistan Kralliginin 92’nci ‘Milli Günü’ kutlandi.

Istanbul’da Suudi Arabistan Kralligi’nin 92’nci ‘Milli Günü’ Besiktas’ta bulunan bir otelde verilen davetle kutlandi. Suudi Arabistan Baskonsoloslugu’nun düzenlemis oldugu geceye, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Suudi Arabistan Baskonsolos Vekili Ahmed Bin A. Ageel, Galatasaray Spor Kulübü’nün Fransiz futbolcusu Bafetimbi Gomis ve çok sayida Suudi Arabistan vatandasi katildi.

Suudi Arabistan Kralligi’nin 92’nci ‘Milli Günü’ Istiklal Marsi ve Suudi Arabistan milli marsinin okunmasiyla basladi.

Milli marslarin okunmasinin ardindan kürsüye gelerek konusma yapan Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bizler Peygamber Efendimize ümmet olan iki milletiz, dünya üzerinde merhamet ve adaleti saglamis bir inancin mensuplariyiz. Bugün de ülkelerimiz arasindaki iliskiler enerjiden dijital teknolojiye, turizmden sagliga kadar pek çok alanda yeni is birlikleriyle güçlenerek devam ediyor. Riyad’in EXPO 2030 adayligini destekleyen ülkemizden her yil on binlerce vatandasimiz kutsal topraklari ziyaret ediyor. Türkiye ve Istanbul Suudi dostlarimiz için önemli bir turizm güzergahi. Bu isbirligimizin ve muhabbetimizin daha da güçlenerek sürmesini temenni ediyorum. Allah kardesligimizi daim, dostlugumuzu kaim eylesin. Sayin Cumhurbaskanimiz ile Veliaht Prens ve Basbakan Yardimcisi Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz Al Suud’un karsilikli olarak resmi ziyaretleri bunun en güzel örnegidir. Bu yil 22 Haziran’da Ankara’da samimiyet ve kardeslik ortaminda gerçeklestirilen görüsmelerde bölgesel ve uluslararasi alanda birçok önemli gelismeler degerlendirildi, görüs alisverisinde bulunuldu. G-20 üyeleri olarak iki ülkenin büyük ekonomik potansiyeli yine bu görüsmelerde ele alindi. Bir ortak bildiriyle karsilikli ticaretin gelistirilmesi, çesitlendirilmesi ve kolaylastirilmasi adina atilmasi gereken adimlar tüm dünyaya ilan edildi. Inaniyorum ki bu yeni dönemde ülkelerimiz arasindaki dostluk ve kardeslik iklimi Allah’in izniyle daha da güçlenerek devam edecek. Çünkü iki ülke arasindaki iliskiler sadece ticari anlasmalar ve is birlikleriyle açiklanamaz. Ülkelerimiz arasindaki is birligi haktan yana olan hakkaniyetli durus mazlum milletlere de umut, güç vermektedir. Bu gerçekler her iki ülke halklarina da büyük sorumluluk yüklemekte" diye konustu.

Suudi Arabistan’in Istanbul Baskonsolos Vekili Ahmed Bin A. Ageel de resepsiyonda konusma yapti. Konusmalarin ardindan davetlilere, Suudi Arabistan’a özgü yemekler ikram edildi.

Kaynak: İHA