Akif Can Filiz, Dünya Bilek Sampiyonasi'nda Iki Kolda Türkiye'yi Temsil Edecek

Daha önce sag kolda Türkiye ikincisi, sol kolda ise Türkiye üçüncüsü olan ve milli takima seçilen 20 yasindaki Sakaryali bilek güresi sporcusu Akif Can Filiz, 15 Ekim tarihinde gerçeklestirilecek Dünya Bilek Güresi Sampiyonasi’nda iki koluyla birlikte mücadele edecek. Ailesiyle birlikte evinde olusturdugu alanda antrenmanlarini sürdüren Filiz, sampiyonluk hedefliyor.

Sakarya’da yasayan 20 yasindaki bilek güresi sporcusu Akif Can Filiz, 21-25 Mart tarihleri arasinda Eskisehir’de düzenlenen Türkiye Sener Arslan Bilek Güresi Sampiyonasi’nda 21 yas alti erkek kategorisinde sag kolda Türkiye ikincisi, sol kolda ise Türkiye üçüncüsü olarak milli takima seçildi. 15 Ekim’de düzenlenecek olan Dünya Bilek Güresi Sampiyonasi’na katilmaya hak kazanan ve Sakarya Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü yarisçisi olan 20 yasindaki sporcu, Dünya Sampiyonasi’nda hem sag hem de sol kolla mücadele ederek, Türkiye’yi temsil edecek. Sampiyonluk hedefleyen Filiz, ailesiyle birlikte evlerinin çati katinda olusturduklari alanda antrenmanlarini sürdürüyor.

Akif Can Filiz: "Iki koldan birden Türkiye’yi temsil edecegim"

Kendi gibi sporcu olan babasi Olcay Filiz’in destegiyle 6 yil önce basladigi sporda kisa sürede ciddi basarilar elde eden Akif Can Filiz, "6 senedir bilek güresiyle ugrasiyorum. Geçtigimiz senelerde Türkiye’de farkli dereceler elde ettim. Türkiye ikinciligi ve üçüncülügüm var. Bu sene de Eskisehir’de yapilan Türkiye Sampiyonasi milli takim seçmelerinde sag kolda ikinci oldum. Bu sekilde milli takima girmeye hak kazandim. Sag ve sol kolda antrenman yapiyorum. Her iki kolda da esit yogunlukta antrenman yapiyorum. Federasyonda uygun gördü ve bu sebeple 15 Ekim’de Antalya’da yapilacak Dünya Sampiyonasi’nda her iki kolda da Türkiye’yi temsil edecegim. U21 kategorisinde, 80 kiloda katilacagim. Hedefim sampiyonluk. Antrenmanlarimi suanda kendi evimde yapiyorum" dedi.



Olcay Filiz: "Potansiyelini biliyor, kapasitesini görüyorum"

Oglu Akif Can Filiz’den önemli basarilar beklediklerini ifade eden Olcay Filiz, "Çocuklarimizla herkes gibi bizde gurur duyuyoruz. Akif Can’dan bekliyordum böyle bir basari. Sag ve sol kolda yarismaya hak kazandi. Mutlaka bir seyler yapacagi kanaatindeyim. Benim sporla alakam oldukça eski ve derecelerim var. Akif Can’da benden etkilendi sanirim ve iyi yolda ilerliyoruz. Sampiyonluk bekliyoruz ve mutlaka iyi bir sey yapacagina inaniyorum ben. Bende bu spordan geldigim için potansiyelini biliyor ve kapasitesini görüyorum, az çok farkindayim neler yapabileceginin. Insallah iyi olacak" diye konustu.

Kaynak: İHA