Türkiye'nin '2023 Avrupa Spor Sehri' Sakarya Oldu

Büyüksehir belediyesinin gerçeklestirdigi organizasyonlar, sportif faaliyetler ve ev sahipligi yaptigi dev organizasyonlar sayesinde Sakarya, Türkiye’de ’2023 Yili Avrupa Spor Sehri’ ödülünü kazandi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sporun her alaninda ortaya koydugu gayretli çalismalarin karsiligini elde ettigi basarilarla almaya devam ediyor. Baskan Ekrem Yüce’nin ‘Bir sehir sporsuz olmaz’ sloganiyla verdigi talimatlar üzerine bisiklette, hentbolda, futbolda, amatör sporlarda, otomobil sporlarinda ve sportif sosyal projelerde hiz kazanan büyüksehir belediyesi, hanesine her gün yeni bir basari yazdiriyor. Özellikle son dönemde yüzlerce ülkeden canli yayinlanan dünyanin en önemli bisiklet dünya kupalarina, Bike FEST’e, Off-Road kupasina, amatör sporlarda uluslararasi yarislara ev sahipligi yapan büyüksehir, ayrica Sakarya’ya Süper Lig’de mücadele eden ilk hentbol takimini da kazandirdi. Sirasiyla ’Dünya Bisiklet Sehri’ ve dünyanin sporda yükseliste olan sehri olan, birçok yeni unvan kazanan Sakarya, bugünden itibaren sporda Avrupa’nin en önemli sehirlerinden bir tanesi oldu. Sakarya’nin ’2023 Avrupa Spor Sehri’ unvani için Avrupa Baskentleri ve Spor Sehirleri Federasyonu’na (ACES Avrupa) yaptigi basvuru kabul edildi. Yazilan ’talep mektubu’ ACES Avrupa tarafindan Sakarya’ya gelen 5 kisilik heyet, kentin dört bir yaninda inceleme yapti. Yapilan degerlendirmeler neticesinde Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’de ’2023 Avrupa Spor Sehri’ ödülüne layik görüldü.



"Sakarya, dünyanin hayran oldugu bir spor sehri olacak"

Yüce Sakarya ile gururlandiran gelismeyi bizzat paylasarak, "2023 Avrupa Spor Sehri adayligina büyük bir önem verdik. Bu unvanin Sakarya ve vatandaslarina, spor altyapisinin daha da gelistirilmesinde ve spor, hosgörü, adil oyun ve saglikli yasam anlayisinin tesvik edilmesine büyük katkisi olacaktir. Bir süre önce basvurumuzu yaptik ve gerekli imzalari attik. Yazdigimiz mektubumuz ACES Avrupa tarafindan kabul edildi. Bu süreçte Sakarya’nin Türkiye’de kendisini ispatlamis bir spor kenti oldugunu dosyalarla, sunumlarla anlattik. Özellikle son yillarda dünya sporunun kalbinin attigi dev organizasyonlarimizi, spor tesislerimizi, faaliyetlerimizi ve iddiamizi anlattik. 19-21 Agustos tarihlerinde 5 kisilik heyet Sakarya’mizda inceleme yapti ve bu kentin gerçek bir spor kenti oldugunu gördü. Çabalarimiz hamdolsun sonuç verdi ve Sakarya 2023 Yili Avrupa Spor Sehri unvanina sahip olan ülkedeki tek sehir oldu. Gururluyuz, umutluyuz ve azmimiz, motivasyonumuz inanilmaz yüksek. Bu sehri dünyanin tanidigi ve hayranlik duydugu bir spor sehri yapmak için gündüz-gece çalismaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA