Baliklar Kiyiya Vurdu, Ölüm Iddialari Korkuttu

Sakarya’nin Kaynarca ilçesinde sulama göletinde 14 balik ölü olarak kiyiya vurdu. Avcilar, Aticilar ve Amatör Balikçilar Spor Kulübü Baskani, baliklarin elektrosok yöntemiyle avlandigini iddia etti.

Kaynarca ilçesine bagli Kulakli Mahallesi’nde bulunan sulama göletinde bazi baliklar ölü olarak kiyiya vurdu. Vatandaslar durumu Kaynarca Avcilar, Aticilar ve Amatör Balikçilar Spor Kulübü’ne bildirdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye giden Kaynarca Avcilar, Aticilar ve Amatör Balikçilar Spor Kulübü Baskani Muharrem Çelebi ve yöneticileri kiyiya vuran baliklari görünce olayi Sakarya Il Tarim Müdürlügü yetkililerine aktardi. Kulüp Baskani Çelebi, agirliklari 11 ila 15 kilogram arasinda degisen ve suana kadar bulduklari 14 baligin elektrosok yöntemi ile avlandigini iddia etti. Konuya iliskin yetkililerin incelemeleri sürüyor. Baliklarin kesin ölüm sebepleri ise yapilan incelemeler sonrasinda netlik kazanacak.

“Elektrosok ile avlanildigini düsünüyoruz”

Konuya iliskin açiklamada bulunan Kaynarca Avcilar, Aticilar ve Amatör Balikçilar Spor Kulübü Baskani Muharrem Çelebi, “Balik ölümleri ihbari üzerine buraya geldik ve yaklasik 14 tane kadar baligin telef oldugunu gördük. Bu baliklarin agirligi yaklasik 11 ila 15 kilogram arasinda degisiyor. Baliklarin üzerindeki kizarikliklar sebebiyle muhtemelen elektrosok ile avlanildigini düsünüyoruz. Baliklarin görüntülerini çekerek Il Tarim ve Ilçe Tarim Müdürlügümüze bildirdik. Kendileri de gelerek burada arastirma yaptilar. Sonuç net olmamakla birlikte, onlarda bunun elektrosok olabilecegini düsünüyorlar. Bu tabiat için gerçekten çok kötü bir durum, bunu yapanlar tabiat canavari. Böyle bir olayin yasanmasi adina kendim ve ilçem adina çok üzülüyorum. Insallah bundan sonra daha dikkatli olarak, tabiat canavarlarini gün yüzüne çikartmamiz gerektigini düsünüyor ve herkesi de göreve davet ediyorum. Insallah kisa bir süre içerisinde bunlarla ilgili bir ipucuna rastlanilir” dedi.

Kaynak: İHA