Ömer Erdogan Açiklamasi 'Çok Önemli Bir Haftada Çok Önemli Bir Galibiyet Aldik'

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Sivasspor galibiyetinin ardindan, “Çok önemli bir haftada çok önemli bir galibiyet aldik. Bunun mutlulugunu yasayacagiz. Milli takim arasi da bizim için ilaç gibi oldu” dedi.



Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda Sivasspor’u agirlayan MKE Ankaragücü sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrildi. MKE Ankaragücü bu skorla beraber ligdeki ilk galibiyetini aldi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan, “Öncelikle oyuncularimi kutluyorum, tebrik ediyorum. Gerçekten sahada ilk dakikadan itibaren çok iyi mücadele eden bir Ankaragücü takimi vardi. Belki futbol olarak geçen haftayla kiyaslarsak çok pas yapamadik ve oyunsal anlamda biraz gerideydik. Geçen hafta iyi oynadik, galibiyeti hak eden bizdik ama maalesef eli bos döndük. Bugün biliyorduk zor olacagini çünkü Sivasspor’u analiz ederken özellikle direkt hücumlarla, savunmadan yüksek toplar atip, ikinci toplari kazanan ve orada hücumu devam ettiren bir anlayisi var. Çok da sert bir takim. Demir Grup Sivasspor’un oyuncularini da tebrik ediyorum. Onlar da çok iyi mücadele ettiler ama bugün gerçekten çok iyi bir MKE Ankaragücü takimi vardi. Istekli, arzulu. Hafta içi antrenmanda oyuncularim ne kadar galibiyet arzusu oldugunu gösterdiler. Onun için çok mutluyum. Gerçekten çok önemli bir haftada çok önemli bir galibiyet aldik. Bunun mutlulugunu yasayacagiz. Milli takim arasi da bizim için ilaç gibi oldu” diye konustu.



“Taraftarlarimiz, bu hafta içi tesislerimize gelip bize olan inançlarini, güvenlerini gösterdiler”

MKE Ankaragücü taraftarinin geldiginden beri kendini evinde gibi hissettirdigini ifade eden Erdogan, “Güzel bir bag kurduk. Onlar da sag olsun iki haftadir verdigi mücadeleyi görüyorlar. Maglup olmamiza ragmen geçen hafta Alanya’da maçtan sonra takimi çagirip alkisladilar. Bu hafta içi tesislerimize gelip bize olan inançlarini, güvenlerini gösterdiler. Bugün maça gelirken yine bizi çok güzel bir sekilde maça ugurladilar” ifadelerini kullandi.

“Oyuncularin buraya uyum saglamada biraz zamana ihtiyaci oluyor”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan, yabanci oyuncularin Türkiye’ye adaptasyon süresinin uzun sürdügünü ifade ederek, “Farkli liglerde sertlik biraz daha fazla siddetli olunca oyuncularin buraya uyum saglamada biraz zamana ihtiyaci oluyor. Onlari da zamanla bu mücadelenin içine sokup onlardan da faydalanmak istiyoruz” seklinde konustu.



“Geçen haftada Süper Lig’de yanilmiyorsam en fazla yüksek hizla kosuyu yapan takim bizdik”

Günümüz futbolunda kosu mesafesinden ziyade yüksek hizda sprint sayisinin daha önemli oldugunu vurgulayan Erdogan, sözlerine söyle devam etti:

“Geçen haftada Süper Lig’de yanilmiyorsam en fazla yüksek hizla kosuyu yapan takim bizdik. Hem hücuma çikarken o hizda kosulari yapip ceza sahasina çok çabuk ulasmamiza yardimci oluyor. Ayni sekilde topu kaybettikten sonra savunmaya dönüslerde de hizli olunca isinizi biraz kolaylastiriyor. Tolga’yla ilgili daha önceki açiklamalarda da söyledigim gibi bana göre Türkiye’de suan 6 numarada en iyi geçis oyununu oynayan, en çok kosan ayni zamanda da gol bölgesinde de daha önceki maçlarda 3 tane asistle katki sagladi. Oyun anlayisi, zekasi gerçekten üst seviyede. Taylan’da uzun zamandir. Galatasaray’da ve Milli Takim’da çok ciddi maçlarda görev aldi. Onun da hem tecrübesinden faydalanip hem de performansini en iyi yere çikartip ondan da faydalanmak istiyorum. Taylan’la Tolga, ilk defa yan yana oynadilar. Onlarla özellikle taktiksel anlamda fazla antrenman yapma sansimiz olmadi. Onlari hem antrenmanlarla hem de analizle hazirlayip birbirlerinin ve takim arkadaslariyla uyumlarini çabuklastirmaya çalistik.”

“Tolga Cigerci bana göre Milli Takim’i hak etti”

Milli Takim Aday Kadrosu’na seçilen Tolga Cigerci’yi tebrik eden Erdogan, “Bugün ögle saatlerinde Stefan Kuntz hoca beni arayip bu güzel haberi iletti. Sag olsun çok nazik bir sekilde ‘Hocam bu haberi sizin vermeniz belki daha dogru olur. Oyuncunuza maç öncesi ve maç sonrasi söyleyerek oyuncunun konsantrasyonunu bozmamak adina tamamen size birakiyorum” dedi.

Çok nazik bir davranis, Stefan hocamiza da tesekkür ediyorum. Bana göre çok hak etti. Hem geçen sene Basaksehir’deki performansi ve buraya antrenmansiz bir sekilde, özellikle takim kampi yapmadan gelip de çok çabuk uyum saglamasi ve lige iyi bir sekilde giris yapmasi bana göre hak ettigini düsünüyorum. Diger arkadaslarda insallah milli takim seviyesine kadar ulasirlar. Milli Takim hepimiz için çok ayri bir yer. Hem Türk oyuncularimin hem de yabanci oyuncularin Milli Takim’a gitmesi bizi gururlandiriyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA