Adiyaman'in Tarihi Mekan Ve Sokaklarinda Satranç Var

Türkiye Satranç Federasyonu tarafindan her yil 11-19 Eylül tarihleri arasinda geleneksel olarak hayata geçirilen ‘Sokakta Satranç Var’ projesi etkinligi Perre Antik Kent ve Adiyaman’in farkli yerlerinde düzenlendi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, Kommagene Uygarliginin bes büyük kentinden birisi olan Perre Antik Kent basta olmak üzere farkli yerlerde satranç sporunu yapan sporculari tebrik etti.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, “Binlerce yildir ayakta kalmayi basarmis Perre antik kenti birçok medeniyete ev sahipligi yapmistir. Bugün böylesine önemli bir mekanda Satranç Il Temsilciligimizle ile beraber düzenledigimiz organizasyonu gençlerimiz tarihimiz ile iç içe yasasinlar istedik. Spor Kültürünü tarihi bir mekanda Kültürel mirasimizla birlestirerek ayni zamanda kentimizin turizm degerlerinin de tanitimina katki sagliyoruz. Sporcularimizin spora olan ilgilerini farkli aktiviteler düzenleyecek daha eglenceli hale getirmeye çalisiyoruz. Bu hem Spor yapip hem de tarihimizi ve kültürümüzü yakindan taniyan sporcularimizla keyifli bir gün geçirdik” dedi.

Kaynak: İHA