A Milli Kadin Voleybol Takimi, Dünya Sampiyonasi Öncesinde Medyayla Bulustu

A Milli Kadin Voleybol Takimi, 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasinda Hollanda ve Polonya’da oynayacagi Dünya Sampiyonasi maçlari öncesinde basinla bir araya geldi. Basantrenör Giovanni Guidetti, grupta zorlu maçlarin kendilerini bekledigini söyledi.

Hollanda ve Polonya’da Dünya Sampiyonasi B Grubu maçlarini oynayacak olan A Milli Kadin Voleybol Takimi, Burhan Felek Spor Salonu’nda basin mensuplariyla medya gününde bir araya geldi. 23 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasinda B Grubu’nda Tayland, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti, Polonya ve Hirvatistan ile karsi karsiya gelecek olan A Milli Kadin Voleybol Takimi, grubu ilk 4 sirada tamamlamasi halinde bir üst tura yükselecek. Medya gününde konusan Basantrenör Giovanni Guidetti ve Kaptan Eda Erdem, hedeflerinin Türk milletini gururlandirmak oldugunu söyledi.



Giovanni Guidetti: “Grupta zorlu maçlarimiz var”

Çok uzun bir yaz dönemi geçirdiklerini belirteren sözlerine baslayan Basantrenör Giovanni Guidetti, “Çok uzun bir yazin sonunda çok fazla oyuncu deneyerek ve degistirerek en sonunda en iyi 14 kisiyi bulduk ve takimimizi olusturduk. Çok uzun bir yaz oldu. Bu nedenle inisler ve çikislar yasandi. Bu durum da gayet normal. Takimin durumunu mayis basi ve su an olmak üzere degerlendirirsek, su anda çok fazla yol kat ettigimizi ve iyi durumda oldugumuzu söyleyebilirim. Italya’da oynadigimiz son turnuvada çok fazla olumlu geri dönüs aldik takimimizdan. Su anda takimimiz hemen hemen Dünya Sampiyonasi’ni oynamaya hazir durumda. Hem takim içindeki atmosfer hem de sahip olduklari durumla ilgili olarak Dünya Sampiyonasi’na hazir sekilde gittigimizi söyleyebilirim. Bizim oynayacagimiz grup, en güçlü grup diyebilirim. 1 maç disinda önümüzde kolay maç olmadigini söyleyebilirim. Bunun sonucunda da her maçi kazanmak için oynayacagiz ve maç maç gidecegiz” ifadelerini kullandi.

Eda Erdem: “Dünya Sampiyonasi’na haziriz”

Giovanni Guidetti’nin ardindan açiklamalarda bulunan Kaptan Eda Erdem de “Hocamizin dedigi her seye katiliyorum. Uzun bir yaz oldu. Eylül sonuna geldigimizde büyük bir yol kat ettik. Takim olarak hazir oldugumuzu düsünüyorum. Güzel bir atmosferimiz var. Grubumuz zorlu ve bir sonraki gruba kalmak istiyoruz. Dünya Sampiyonasi bizim için zorlu geçecek ama biz buna haziriz. Içimizde güzel bir heyecan var. Maç maç gidecegiz ve sadece bir sonraki rakibi düsünerek hareket edecegiz. Güzel seyler basarmak istiyoruz. Hazir oldugumuzu biliyoruz ve bunun bilincinde gidecegiz. Oynadigimiz son turnuva, özgüven anlaminda katki sagladi ve takim olarak da iyi bir performans sergiledik. Inaniyoruz ki halkimizin destegiyle iyi bir turnuva geçirecegiz” açiklamalarini yapti.

Kaynak: İHA