Riza Çalimbay Açiklamasi 'Diger Takimlarin Hepsi Pazartesi Oynuyor, Biz Pazar Oynuyoruz'

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, MKE Ankaragücü yenilgisinin ardindan, “Bize Pazar günü 17.00’de ligin ilk maçini veriyorlar. Ben de isyan ettim. Bize niye öyle yapiyorsunuz dedim. Bizim maçimizi 21.45’e alin, pazartesiye alin. Diger takimlarin hepsi pazartesi oynuyor, biz pazar oynuyoruz. Bunu kaldiramayiz" dedi.



Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda Sivasspor’u agirlayan MKE Ankaragücü sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrildi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, karsilasmaya 1-0 maglup basladiklarini vurgulayarak, “Maçin basinda beklemedigimiz bir gol yedik. Gerçekten hiç beklemiyorduk öyle bir golü. Tabii ki o gol, bizimkilerde bir durgunluk, MKE Ankaragücü’nde ise büyük bir moral ve güven oldu, daha iyi oynamaya basladilar. Biz yine de ilk yari istedigimiz seyleri yapamadik maalesef ama ikinci yari hem oyuncu degisikligi olsun hem de taktik degisikligi olsun iyi oynamaya basladik Baski da kurduk, pozisyonlar da yakaladik maalesef degerlendiremedik. Tabii ki üzülüyoruz. Mutlaka buradan puan veya puanlar almaya gelmistik. Maalesef yedigimiz goller bu sene bizi baya bir sikti. Onun için 2 haftalik bir süre var. Bu eksikliklerimizin hepsini tamamlayacagimiza inaniyorum” diye konustu.



"Biz Ankara’ya Sivas’tan gelmedik, Romanya’dan geldik."

Çalimbay, Avrupa’da ve ligde ayni anda oynamanin kolay olmadigini dile getirerek, "Bunun için çok iyi bir kadro, çok iyi bir bütçeye sahip olman gerekiyor ki iki tarafi da ayni anda götürebilesin. Biz Ankara’ya Sivas’tan gelmedik, Romanya’dan geldik. Geç saatlerde buraya geldik. Tabii ki oyuncu arkadaslarimizda yorgunluk olabilir, bikkinlik olabilir. Üst üste maç oynadiklari için her sey olabilir. Milli aranin olmasi bizim için çok büyük bir sans oldu. Hem hatalarimizi hem de geç gelen arkadaslari biraz daha çalistirarak hepsini iyi bir duruma getirmeye çalisacagiz” seklinde konustu.



"Diger takimlarin hepsi pazartesi oynuyor, biz pazar oynuyoruz"

Slavia Prag takimiyla persembe gece saat 22.00’de maç oynadiklarini hatirlatan Çalimbay, "Maç bittikten sonra zaten ertesi güne yani cumaya geçiyorsunuz. Oyuncularin uyumasi 02.00-03.00’ü buluyor. Bir gün dinleniyorsunuz. Bize pazar günü 17.00’de ligin ilk maçini veriyorlar. Ben de isyan ettim. Bize niye öyle yapiyorsunuz dedim. Bizim maçimizi 21.45’e alin, pazartesiye alin. Diger takimlarin hepsi pazartesi oynuyor, biz pazar oynuyoruz. Bunu kaldiramayiz. Bir Anadolu takimini Avrupa’ya götürüyoruz ama ne zorla götürüyoruz. Eger biz Avrupa’yi ve ligi götüreceksek bir kere saglam bir kadromuz, alternatifli bir kadromuz olmasi gerekiyor. Geçen sezon Israil’e giden takimda 2 tane yedegimiz vardi. Bu sezon son maçimiza Romanya’ya gittik, 4 tane yedegimiz var. Bu sikintilarla bas edemiyoruz, bu isin gerçegi bu” degerlendirmesinde bulundu.

"Eksikliklerimiz de bize maalesef sikinti yaratiyor"

Yogun fikstürden dolayi yaklasik bir aydir antrenman yapamadiklarina dikkati çeken Çalimbay, sözlerine söyle devam etti:

“Oynuyorsun, hafif idman yapiyorsun. Ertesi gün kampa giriyorsun, hafif idman yapiyorsun bu kadar. Burada bir sürü defans hatasi yaptik. Benim bunu çalistiracak zamanim olmuyor. Simdi olacak milli maç arasinda. Bunu daha iyi duruma getirecegiz. Bir kere biz her sezon basi bunlari yapiyoruz. Her sezon basi bizim takim kesinlikle ya 7., 8. haftadan sonra galibiyet aliyor veya Avrupa’dan elendikten sonra çok güzel bir seri yapiyoruz. Yine getirecegiz ama benim takimim yumusak bir takim olamaz. Benim takimim agresif, temasli bir takim olur ama oyuncularima da bir sey diyemiyorum. Çünkü gerçekten yorgun olan arkadaslar vardir. Eksikliklerimiz de bize maalesef sikintiya neden oluyor” açiklamalarinda bulundu.

Kaynak: İHA