Jorge Jesus Açiklamasi 'Biz Her Zaman Daha Iyi Olabilecegimize Inaniyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 5-0’lik Alanyaspor galibiyeti sonrasi, “Daha iyi olabilecegimiz konular var. Bu galibiyetin keyfini çikaracagiz. Biz her zaman daha iyi olabilecegimize inaniyoruz” diye konustu.

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda Fenerbahçe evinde Corendon Alanyaspor’u 5-0 maglup etti. Maçin ardindan basin toplasinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, takiminin iyi bir maç çikardigini ifade ederek, “Zor bir maçti, ilk yarim saat 2 gol bulmamiza ragmen zordu. Rakibimiz çabuk ve tehlikeli kontrataklara çikabiliyor. Benim takimim defansif anlamda kuvvetliydi. Görevleri en iyi sekilde yerine getirdiler. Çok oyuncuyla savunma yapmak kolaydir, önemli olan az oyuncuyla yapmak. Takimim bunu en iyi sekilde yapti. Takimimi tebrik ediyorum. 6 maçta 20 gol attik. Yapmamiz gereken sey yolumuza devam etmek ve daha da iyi olmak. Daha iyi olabilecegimiz konular var. Bu galibiyetin keyfini çikaracagiz. Biz her zaman daha iyi olabilecegimize inaniyoruz. Fiziksel durum taktiksel durumla da bagli. Oyuncularim hafta boyunca çok çalisiyorlar. Antrenmanlarda ellerinden gelenin en iyisini yapiyorlar. Dogru yoldayiz ve bu sekilde devam etmek istiyoruz. Hiçbir sey kazanmadik, hedefler duruyor. Bu sekilde devam etmek istiyoruz” dedi.



“Herkes önemli bir role sahip”

Kadrodaki bütün oyuncularin ayni sekilde çalistigini ifade eden Jesus, “Biz tek bir fikir dogrultusunda çalisiyoruz. Rennes maçinda 11’de baslayan 3 oyuncu sadece 11’deydi. Takimin çok yönlü performans göstermesini sagliyor bu durum. Herkes önemli bir role sahip. Sadece Irfan Can Egribayat 11’de çikmadi. Onun disindaki oyuncularin hepsi 11’de oynadi. Bu da takimin daha çok motive olup güçlü hissetmesini sagliyor. Sahada uygulamak istedigimiz fikirler arasinda hala çok gelistirebilecegimiz seyler var. Takimim da bu konuda istekli. Daha fazla antrenman yapip çalisarak, onlarla konusarak daha iyi bir hale getirebiliriz. Bireysel olarak gelistiginde oyuncular, takim da gelisiyor. Türkiye A Milli Takimi’na giden 5 tane oyuncu var. Bu da çalismalarin meyvesi. Her zaman daha iyi olabiliriz” seklinde konustu.



“Sakatlik açisindan isler iyi gidiyor”

Takimdaki sakat oyuncularin olmamasi ile ilgili soruya cevap veren tecrübeli teknik adam, “Sakatliklar özellikle üç günde bir maç yapan takimlarda daha sik olur. Bizim takimimizda haftada bir maç yapan takimlara kiyasla sakatliga daha yatkin. Saglik ekibi bunu engellemek için çok çalisiyor. Sadece Luan Peres sakat, o da bacagini direge çarpti. Sakatlik açisindan iyi gidiyor isler. Olmadigi zamanlarda olacak. Milli takima giden oyuncularin sakatlanma ihtimali oluyor” ifadelerini kullandi.

“Ismail Yüksek milli takimin gelecegi olacak”

Ismail Yüksek’in milli takima çagrilmasiyla ilgili konusan Jorge Jesus, “Ismail, fiziksel kalitesi etkileyici genç bir oyuncu. Kazanma hirsi var. Her zaman özverisini gösteriyor. Simdiye kadar da iyi maçlar çikardi. Sadece Türk Milli Takimi’nin degil, tüm takimlar kalitesini gördü. Kendisi Türk Milli Takimi’nin gelecegi olacak. Bir sekilde devam etmeli ve kendisine inanmali” dedi.



“Arda’nin degerini biliyoruz”

Arda Güler’in performansi hakkinda konusan Jesus, “Arda henüz 17 yasinda bir oyuncu. Herkes onu oynarken görmek istiyor. Ama hala tabii ki gelistirmesi gereken seyler var. Fenerbahçe ile kiyasladigimizda milli takimda oynamak daha da zor. Onun simdilik bunun için hazir oldugunu düsünmüyorum. Oyuncunun degerini biliyoruz. Adim adim ögrenmeli ve degistirmeli kendisini. Fiziksel anlamda çok güçlü degil, topsuz oyunda çok hizli degil. Gelistirecegi seyler var. Yasi sebebiyle normal bunlar. Topla çok yetenekli bir oyuncu ama futbol sadece bu degil. Futbolda yetenegin yanina eklenmesi gereken seyler var. O da Türk Milli Takimi’nin gelecegi olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA