Erol Bulut Açiklamasi 'Futbol Kurallari Mi Degisti?'

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, Trabzonspor maçinin ardindan karsilasmanin hakemi Mete Kalkavan’a tepki göstererek, Kalkavan’in futbol oyun kurallarina tekrar bakmasi gerektigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in, 7. haftasinda deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 maglup olan Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, maçin ardindan düzenledigi basin toplantisinda hakem Mete Kalkavan’i elestirdi.

Bulut, maça istedikleri gibi basladigini belirterek, "Maça baktigimizda oyana istedigimiz sekilde basladik ve istedigimiz sekilde de öne geçtik. 2-0 öne geçtikten sonra rakip oyunu 2-2 getirdi. Buna izin vermemiz gerekiyordu. Nedense rakip golleri nasil buldu ona bakmak lazim. Ilk golü iyi pas organizasyonu yaparak golü buldu. Ikinci golü penaltidan verdi. Futbolda benim bilmedigimiz kurallar mi var. Sezon basinda herkes okuyor. Bize de geliyor, biz de bakiyoruz. Topu futbolcunun bir yerine çarpip eline geldiyse ben penalti olmadigini biliyorum. Çünkü o sekilde okudum. Dünyanin her yerinde de ayni sekilde. Mete hoca kurallara tekrar bakmasi gerektigini düsünüyorum. Tamam penaltiyi verdin. Biz yanlis biliyoruz. Ikinci yarida Trabzonsporlu oyuncunun yerden sekerek eline top çarpiyor ona neden penalti vermiyor. Yedigimiz 3’ncü gol. Gomez’in direk bizim oyuncumuza hamlesi var. Faul var fual vermiyor. 3-2 kaybettik o bizim sorunumuz. Kendi aramizda konusuruz. Ama Mete Kalkavan’in iki penaltida, 3’ncü golde verilmeyen faul. Bunu oturup konusmamiz gerekiyor. Adaletli maç yönetilmesi gerekiyor. Geçen sene de ayni seyleri konustuk. Burada verilmeyen penalti. Verilmeyen kirmizi kart. Bu sene ayni sekilde devam ediyor. O yüzden Türk futbolunu bir yerlere getirmek istiyorsak dogru isler yapmamiz lazim. Adaletli olmayan yerde hiç bir sey islemez" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA