Atilla Szalai Açiklamasi 'Hem Avrupa'da Hem De Ligde Basarili Olmak Istiyoruz'

Fenerbahçe’nin Macar savunmacisi Atila Szalai, hem Avrupa’da hem de ligde basarili olmak istediklerini söyledi. Szalai, Besiktas derbisinde 3 puan için ellerinden geleni yapacaklarini belirtti.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasinda sahasinda karsi karsiya geldigi Alanyaspor’u 5-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan Fenerbahçe’nin stoperi Atilla Szalai, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Harika bir galibiyet aldiklarini ifade eden Szalai, “Çok fazla gol attigimiz ve fazla golle kazandigimiz için gerçekten kendimi mutlu hissediyorum. Ayni sekilde kalemizde de gol görmedik bu da bizler açisindan mutluluk verici. Ofansif ve defansif anlamda bence yaptigimiz seylerden mutlu olabiliriz. Maça çikarken çocuklar için maçlara çikiyoruz. Maçtan önce de o tabletle sahaya çikma firsatim oldu. Bizler herkesi mutlu etmek niyetindeyiz ama daha çok çocuklari en çok çocuklari mutlu etmek istiyoruz. Öyle zannediyorum ki onun açisindan da çok büyük mutluluk olmustur. Onlarin atmosferi görmesi açisindan, stattaki atmosferi daha iyi anlayabilmeleri açisindan bence oldukça olumlu olmustur” seklinde konustu.



“Fransa’da iyi bir geri dönüs sagladik”

Avrupa Ligi’nde deplasmanda oynadiklari Rennes maçinda iyi bir geri dönüse imza attiklarini belirten Atilla Szalai, “Yorucu, siddeti yüksek bir maç oynadik Fransa’da. Neticede iyi bir geri dönüs sagladik ve güzel bir sonuç elde ettik. Hocamiz da bununla alakali bizimle konusuyordu. Daha taze oyunculara ihtiyaci oldugunu söylemisti. Bu maçta da siddeti yüksek oynadik. Takim olarak bence çok fazla mücadele ettik. Kosu tempomuz da yüksekti. Herkes bu anlamda bana göre fazlasiyla mücadelesini gösterdi. Bizler en iyisini ortaya koymaya çalisiyoruz. Performansimizdan dolayi takim olarak elde ettigimiz galibiyetten oldukça mutluyum” diye konustu.



“Besiktas maçinda 3 puani almak için elimizden gelenin en iyisini gösterecegiz”

Szalai, Besiktas derbisiyle ilgili ise su ifadelere yer verdi:

“Tabii ki de dolu tribünler önünde oynamak iyi hissettirir. Harika atmosferlerde top oynamak bir futbolcuyu daima iyi hissettirir. Bana göre bugün biz iyi bir örnek teskil ettik. Her zaman oldugu gibi bugün stadimizda muhtesem bir atmosfer vardi. Diger takimlarin da bu anlamda avantajlari var. Onlara da destek olan taraftar kitleleri var. Bizler su andan itibaren oynayacagimiz maçi sabirsizlikla bekliyoruz. 3 puani almak adina elimizden gelenin en iyisini o maçta gösterecegiz.”

“Hem Avrupa hem de ligde basarili olmak istiyoruz”

Avrupa Ligi’ndeki gidisatin sorulmasi üzerine ise “Tabii ki bizlerin her zamanki amaci hem Avrupa’da hem de ligde basarili olmak. Onun için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bana göre iyi de bir yoldayiz. Bu sekilde de devam etmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili çok fazla sey söyleyemem sunu söyleyebilirim ki biz gerçekten çok siki sekilde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Daha önce de söylemis oldugum gibi siki sekilde çalisirsaniz basariya ulasirsiniz. Dolayisiyla devam etmemiz gereken yol, bu yol” yanitini verdi.

Kaynak: İHA