Abdullah Avci Açiklamasi 'Oyundan Hiç Vazgeçmedik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Gaziantep Futbol Kulübü maçinin ardindan, bu süreçten kazanarak çikmanin milli ara öncesi çok önemli oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda sahasinda Gaziantep FK’yi 3-2 maglup eden Trabzonspor’un Teknik Direktörü Abdullah Avci, 48 günde 12. resmi müsabakalarini oynayip, yogun bir maç programindan çikarak milli araya girdiklerini belirterek, "Sakatliklar, transferde gidenler ve sonradan gelenlerle sikintili bir süreç yasadik. Dogru tespitlerle çikisa geçtik. Milli araya girerken de bu dönemden çok saglikli çiktik" dedi.

Avci, bu kez yedikleri iki golün geçis oyunundan olmadigini belirterek, "Topun arkasinda oldugumuzda goller yedik. Bugün de farkli bir senaryo ile karsilastik. Ilk 45 dakika oyun organizasyonuna sadik kalarak, 2-2’ye dönüs yaparak, üretken oynadik. Ikinci yari daha iyi olacak derken 65. dakikaya kadar oyuna giremedik, oyundan uzaklastik. Bugün oyun basinda olmayan taraftar 65. dakikadan sonra devreye girdi. Onlar, bizim itici gücümüz. 72 saat dolmadan 32 derece nemli havada oynanan maçti. Oyuncular vazgeçmedi, yaptigimiz hamleler cevap verdi. Son saniyeye kadar sabirli oyun planlarina sadik kalarak geçis takimina firsat vermeden sonuna kadar galibiyeti kovaladik. 65’den sonra oyun, ilk yaridaki oyun tatmin ediciydi. Bu süreçten kazanarak çikmak, milli araya girerek nefes almak önemliydi" açiklamasinda bulundu.

"Bu oyunu hakemler üzerinden konusursak kendimizi gelistiremeyiz"

Avci, Erol Bulut’un hakem kararlarina iliskin görüslerinin sorulmasi üzerine, "Yarismaci teknik direktör olarak toplamda 3 tane yoktur hakem hakkinda açiklamam. Aksamleyin degerlendirmesini hakem hocalari, MHK, yapar. Ben bunu kazandigimda da kaybettigimde de ifade ettim. Bu oyunu hakemler üzerinden konusursak kendimizi gelistiremeyiz. Bazi gelistirmemiz gereken konular var" yanitini verdi.

Milli ara öncesi hiçbir sey düsünmedigini vurgulayan Avci, "Bu dönem için hiçbir sekilde planlama yapmadim, sadece dinlenmek ve uzak kalmak istiyorum. Sakatlarim var, onlarin dönmesini istiyorum. Milli oyuncularin da saglikli dönmesinden yana olacagim" dedi.

Avci, Marek Hamsik’in performansina iliskin de "60-70 dakika biraz daha sahada kalmasini istiyoruz. Marek’i çok konusmaya gerek yok. Özel, dünya futbolunun kabul ettigi bir oyuncu. Bizim içerideki aklimiz, organizasyon sefi. Sakat olmadigi, iyi oldugu her zaman katki sagliyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA