Ümraniye'de 6. Geleneksel Türk Okçulugu Festivali Bilal Erdogan'in Katilimiyla Gerçeklesti

Ümraniye Belediyesinin bu yil 6.sini düzenledigi ‘Geleneksel Türk Okçulugu Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde dereceye giren yarismacilara Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani ve Okçular Vakfi Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdogan ve Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim ödülleri verdi. 567 sporcunun katildigi festival yogun ilgi gördü.



Ümraniye Belediyesi tarafindan bu yil 6. düzenlenen ‘Geleneksel Türk Okçulugu Festivali’ Ümraniye Millet Bahçesi Spor Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

15 farkli sehirden 39 farkli kulüpten katilan 567 sporcu dereceye girebilmek için 7 farkli kategoride kiyasiya mücadele etti. Festivalde dereceye giren yarismacilara Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani ve Okçular Vakfi Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdogan ve Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim ödüllerini verdi. Geleneksel okçu kiyafeti giyen okçular, mehter takimi ve halk oyunlari ekibi de yarismalarda gösterilerini sundu. Festival, davetliler tarafindan yogun ilgiyle karsilandi.

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarinin yani sira 4 bin TL ile 500 TL arasinda degisen para ödülü verildi.

Dereceye giren 21 sporcuya toplamda 36 bin 500 TL ödül verildi.



Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani ve Okçular Vakfi Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdogan, “Öncelikle Ümraniye Belediyemize tesekkür ediyorum geleneksel Türk okçulugunu 6-7 yildir destekliyor. Bu altincisi 1 sene yapilamadi salgindan dolayi ama ilk yapildigindan beri birçoguna katildim çok ciddi bir katilimla organize ediliyor. 500’ün üzerinde sporcu katilmisti sayi daha da fazla olabilir. Paralimpik sporcularin katildigini görüyoruz çok sevinerek, Ümraniye Belediyemizin çok iyi sporcular yetistirdigini görüyoruz turnuvalarda ödül aliyorlar, madalya aliyorlar. Türkiye’de Geleneksel Türk okçulugunun disiplinli bir spor olarak güçlendigini görüyoruz. Biliyorsunuz aslinda Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu 2019 yilinda kuruldu geride kalan 3 yilin ikisi maalesef salginla geçti. Salginda federasyon çalismalarini hakkiyla yapamadi buna ragmen Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu 12 binin üzerinde lisanli sporcuya eristi, 600’ün üzerinde de spor kulübüne eristi, 65 ilde temsilcilerini belirledi Türkiye çapinda çok güzel etkinlikler yapmaya devam ediyor.“ dedi.



Programda konusan Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, “10 yilda geleneksel okçuluk sporunun nereye geldigini hakkalyakin gözlerimizle müsahede ediyoruz. Basta Cumhurbaskanimizin Okçuluk Vakfina verdigi deger ile Kiptas’da iken Okmeydani’nda yapmistik, orayi yapmistim oradan baslayan bir kivilcim ile Bilal Bey’in bizzat bu isle mesguliyeti ile nereye geldigini yasamis olduk. Gençlerimizi görünce, çocuklarimizi görünce bundan gurur duyuyorum. Ümraniye’de de belediye olarak altincisini düzenlemis olduk.” dedi.

Kaynak: İHA